Horndals IF

Referat: Djurmo Sifferbo IF - Horndals IF

Djurmo Sifferbo IF - Horndals IF 3-1 (0-0)

Förlust i seriepremiären med 3-1.
Vi mötte ett relativt ungt lag där matchen kunde ha slutat lite hur som helst. Vi hade inte riktigt marginalerna med oss.

Efter en jämn första halvlek som slutade 0-0 var vi i 50:e minuten extremt nära att ta ledningen med 0-1. Långt slagen frispark av Jimmy Johansson som gick i ribban och vi var mer än nära att slå in returen flera ggr om.

I stället kunde de ställa om i anfallet efter och göra 1-0, ett mål som inte skulle ha godkänts då deras inkast som startade anfallet var helt felaktigt. Både att ena foten släppte marken och att man släppte bollen framför huvudet. Men så är det när man inte har marginalerna med sig.

Deras mål som betydde 2-0 kom till på kontring då spelare i vår backlinje låg lite för högt upp i planen och inte hann hem.

Vi fick dock vittring igen när Magnus Sjöström reducerade till 1-2 i 74:e minuten efter ett välplacerat och hårt skott långt utifrån. Efter det har vi flera chanser att kvittera men bolluslingen vill inte in. Skotten från nära håll gick på motståndarnas ben istället för i mål.

När vi chansade framåt i slutskedet fastställdes slutresultatet till 3-1 på kontring på stopptid. Det enda som var kvar då var slutsignalen direkt efter avspark.

Summerat så var det en match där vi blandade och gav. Från att spela riktigt bra så kunde vi tappa det enkla spelet och gjorde det onödigt svårt. Extra beröm till Johan Fjellström som gjorde det riktigt bra i backlinjen rent försvarsmässigt. Plus också till unge backkollegan Jimmy Johansson.

Första matchen avklarad, bara att se framåt. Ny match igen redan nu på måndag då vi möter Islingsby på bortaplan. Hör gärna av er redan nu om ni kan vara med på den matchen eller inte.