Gästbok

• 25 apr 2010 Pidda

Hörja - Osby 0-1
    Kul att läsa Osbys inlägg, det tyder knappast på självinsikt. I mina ögon spelade vi inte fulare än vad de gjorde däremot håller jag med om att vi spelar efter våra resurser, vilket lag strävar inte efter det?
    Jag tycker att vår insats i den här matchen är vår i särklass bästa för säsongen. I den första halvleken tillät vi dem att ha mycket boll men det de skapade var oftast distansskott och vi var för det mesta inte överspelade i försvaret utan stod på rätt sida om dem. Det ska tilläggas att det är ett riktigt bra lag vi möter och jag tror att de kommer att slåss om seriesegern helt klart. Att vi ligger under med 1-0 i paus var inte orättvist det kunde kanske ha varit ett mål större underläge.
    I den andra halvleken tycker jag att vi håller jämna steg med Osby och att vi de sista 15 minuterna dessutom får press på dem och skapar ett par chanser som kunde resulterat i ett oavgjort resultat. Jag tycker att resultatet är rättvisande men det kunde även ha blivit 1-1 och då hade det också kännts rättvist. Extra plus i den här matchen går till samtliga 14 som kom till matchen med sin inställning och bidrog till denna fina insatsen. Detta lovar gott inför fortsättningen och jag känner mej ganska säker på att poängen kommer nästa helg mot Tyringe. / Pidda

Rapportera

Rapportera

• 25 apr 2010 Kaizer

Plankar in ett glatt och välskrivet referat från Osbys hemsida:

Ett bra lag så är det inte Hörja i gallfall och inte planen heller, och domaren var väl igen hit, men det var inte vi heller. Men vi vann. och det är riktigt skönt. Vi börjar bra med manga anfall av bra kvalité, och vi får också in 1-0 genom Martin det var välförtjänt. Sen spelar Hörja lite små fult och försöker komma till avslut men lyckas inte något vidare. Men tillslut får dom till en frilägges ut-visning, frisparken på denna var väl deras bästa chans. Detta är så långt från fotboll man kan komma. Hörja spelar efter deras material vi kan inte säga att dom gör det bra för vi vill se betydligt mer fotboll.Det vi ska ta med oss från denna match, inte var det spelet, men vi tar 3 poäng och vi tar dom för att vi står upp mot ett spel där det går ut på att försöka skrämma och förstöra allt. Än en gång vi vinner en riktig skit match det har vi inte gjort innan. Nu börjar det ta emot lite här och där, många börjar få ont så nu gäller det att knyta nävarna, för ska vi nå vårt mål så vill det till det där lilla extra. Vi har 2 träningspass i veckan, vi måste utnyttja dessa maximalt. Det är hårt jobb som gäller både från ledare och spelare det finns inga genvägar vist är det skönt att vinna sådana här gris matcher och bevisa för alla som inte tror på att IFK ska komma tillbaka där vi hör hemma. Grabbar jag tycker ni är J-vligt bra.

Rapportera

Rapportera

• 20 apr 2010 Pidda

Röke Hörja 4-0
    I den andra seriematchen var det dags för derby mot grannbyn Röke. Båda lagen stod inför matchen på noll poäng och det var upplagt för en riktig krigarmatch. Tyvärr var inte vi beredda att ta den striden, Röke inledde med att köra över oss de första 20 minuterna och tog därför rättvist ledningen med 1-0. Efter 25 minuters spel inträffade händelsen som kom att avgöra matchen. Erik kommer fel i en utrusning och kapar Jens Nielsen. Straff och rött kort. Nisse ställde sig i målet men kunde inte göra något åt straffen. 2 måls underläge och en man mindre... Efter detta tycker jag att vi tar oss samman och står upp bättre, men då är det ju så dags.
    I andra halvlek rullar Röke in ytterligare 2 mål och vi får finnas oss i att få stryk med de största siffrorna mot Röke på så länge jag kan minnas. Vi skapar ett par riktigt bra chanser i andra halvlek men är aldrig nära att ta poäng i matchen.

Treby-Hörja 2-0
    Det var seriepremiär och det verkade tynga oss de första 20 minuterna. Vi spelade under denna perioden ängsligt och vågade för lite. Vi tog de bekväma besluten hela tiden och vågade inte ta ansvar och hålla i bollen eller spela den längs med marken som i vanliga fall är vår styrka.
    Detta utnyttjade Treby på två fasta situationer och 2-0 efter 25 minuter var helt logiskt. Efter detta tycker jag att vi står upp bättre och det blir mer ett ställningskrig på mittplan med få målchanser åt något håll.
    I andra halvlek fortsätter det som i slutet av den första med ett litet övertag för vår del men det blir endast ett par ströchanser vilket även Treby också skapar.
    Det blir i slutändan ett rättvist resultat som speglar matchen väl över 90 minuter.
    Det positiva i den här matchen är att vi inte släpper in något spelmål och att vi efter den dåliga inledningen lyckas jobba oss in bättre i matchen. Det som behöver bli bättre är att vi ska kunna skapa lite fler chanser och att vi behöver våga hålla i bollen mer på mittplan och i anfallen så vi kan få med oss fler folk fram i anfallen.
    Extra plus går idag till Tobbe, Päre Daniel och Rogges inhopp som mittback. /Pidda

Rapportera

Rapportera

• 8 apr 2010 nisse

Treby A - Hörja 2 - 0
    2010-04-08 22:29

Seiepremiären hemma mot Hörja vann vi med 2-0 efter samma siffror i paus. I första halvlek tycker jag vi var det klart bättre laget och spelade oss fram till en del fina avslut. 1-0 gör Eldin på hörna, extra roligt att vi sätter dit den på en intränad variant. 2-0 gör återigen Eldin på en säkert slagen straff efter att Elis blivit nerdragen i straffområdet. Första halvlek tycker jag vi gör en godkänd insats utan att spela på topp. I andra satsar Hörja allt för att störa oss högt upp i banan och chansar med att trycka upp mycket folk. Det blir en väldigt hafsig halvlek och vi lyckas inte överhuvudtaget att få till något vårdat spel. Defensivt gör vi det dock bra och Hörja lyckas bara skapa några hörnor och en del inlägg utan större fara för vår del. Trots spelet var vi närmare både 3- och 4-0 än Hörja var en reducering. Som sagt, vi vann ändå premiären helt rättvist utan att glänsa och 3 poäng var det viktigaste idag. En perfekt start på serien och nu är det bara att jobba vidare på det vi tror på. Bra jobb hela laget idag!

Nästa match spelar vi hemma onsdagen den 14 april och då är det Vittsjö som gästar oss.

Micke

Rapportera

Rapportera

• 7 apr 2010 Kaizer

Plankat från Tyringes hemsida efter b-lags matchen i söndags:

Tyringe IF B - Hörja IF B 5-4 (2-0)

En seger utan att imponera. Hoppas denna match blev en väckarklocka för många i laget att det är dax att börja träna. Största anledningen till att matchen slutar 5-4 och inte 7-1 som jag tycker hade varit ett mer logiskt resultat är:

Jag kan kommentera det:
    När bladet för årets fester skickades ut var matchen fortfarande inbokad i Hörja. Men med tankte på den långdragiga vintern har vi valt att spara på vår gräsplan och flytta matchen till Treby och deras konstgräsplan istället.
    Matchen mot Treby spelas alltså imorgon, torsdagen den 8e april i Treby med matchstart 19.00.

Servering och tipsmöjligheterna är därmed flyttade till årets första hemmamatch, vilket blir mot Osby fredagen den 23e april, matchstart 18.30!

Rapportera

Rapportera

• 7 apr 2010 Supporter

På pappret som vi fick hem från Festkommiten så står det att fotbollspremiären är den 9/4 och att det ska vara servering samt tipsmöjlighet.... Men om man kollar på tabellen så är det ingen match alls den 9:e..... Hur är tanken här? Någon som vill kommentera?

Rapportera

Rapportera

• 6 apr 2010 Pidda

Mala - Hörja 1-4
    Jag tycker att genrepet såg stabilt och bra ut på det hela taget. Vi håller i bollen och skapar väldigt många chanser. Bollinnehavet i den här matchen tror jag var 75-25 i Hörja favör. Det enda lilla som kan bli betrydligt bättre är effektiviteten framför mål. Vi borde gjort minst 8-9 mål i den här matchen.
    Nästa match är seriepremiär och då kommer motståndet att vara något helt annat, då kommer det att krävas en bättre krigarinställning samtidigt som vi behåller vårt vårdade spel. Jag tycker att det ser lovande ut inför premiären.
    Extraplus går idag till Nisse, Rogge och Tobbe.

Tyringe B- Hörja B 5-4
    B-laget fick tyvärr lira på grus vilket inte är det roligaste när man har börjat att träna på gräs. Det blev två snabba mål för hemmalaget direkt i matchinledningen, därefter hände det inte så mycket i första halvlek. Den andra började likadant som den första och plötsligt stod det 4-0, då satte lagledaren in sig själv som forward och en halvtimme senare hade han gjort 4 mål på egen hand. Dock gjorde Tyringe ytterligare ett och vann matchen med 5-4. Spelet blev bättre i den andra halvleken då vi med vårt delvis nya lag stod upp bra mot Tyringelaget. Ett plus går givetvis till Päre-Daniel med sina 4 mål dock ska alla ha en eloge för att man fortsätter kämpa trots det stora underläget.

Rapportera

Rapportera

• 1 apr 2010 Romario Maradona Jr.

skulle du inte komma spideR-Man? Jag Som tänkte skjuta dig! Så käka i dig lite Alvedon nu och kom till målen. Jag vänta där!