4 maj 2024
14:00

Råda BK

Referat: Edet FK - Råda BK

Sur förlust då jag tycker att vi är bättre än Råda sett över 90minuter. MEN fotboll handlar om att göra fler mål än motståndet. Det misslyckades vi med igår.

Första&andra:
Råda har bollen till en början. Tempot är väldigt lågt i värmen på Strömsvallen. Inledningsvis känner lagen på varandra skulle jag säga. Vi har en något styrd taktik att vrida upp mot vänsterkanten idag och det fungerade skapligt. Framförallt böev det helt perfekt i nittonde spelningen när Timpa vände ut på Hedram längst kanten. Hedram sen med ett inlägg mot bakre där Hellersjö nickade ner till DRB som stötte in ledningsmålet från nära håll. Ett helt perfekt ihopsnickrat anfall och precis på det sätt som vi pratat om innan. Tempot är inte jättehögt som sagt men vi äter oss i rätt så skapligt men det är lite slarvigt idag. (Fast igår då. Ja ni fattar). Gästerna lämnar kvar två, ibland tre spelare vid mittlinjen. De behövde inte jobba något i defensiven. Lurigt ett par gånger för de ställde om snabbt. Precis innan paus kommer 1-1. Ett fint skott ska sägas men ingen gick upp i press och folk stod nog i bollbanan för Eliasi för skottet satt sedan fint i stolproten. Det skulle vi kunna varit mer alerta på. 1-1 i paus.

Första tio av andra är sedan våra sämsta minuter för dagen. Råda är bättre än oss och vi har väldigt svårt med bollen ett tag. Men inget nämnvärt händer åt något håll. Alvin, säsongsdebut, gör sedan en fin prestation och avslutar i stolpen! Precis som senast mot TIF (Tim den gången) var avslutet någon ynka centimeter fel. Och då blir det inte mål heller. Resten av matchen spelar vi bättre än Råda. Skapar MÅNGA målchanser som vi MÅSTE utnyttja. Men istället 1-2 med ca 10 kvar. På en omställning. Normalt sett når Nicke den bollen med skallen men denna gång var det inte så. Eliasi chanslös i målet. Ridå ner!

Idag har vi många, klara, målchanser. Vi är spelmässigt lite bättre än Råda i min mening. Vi skulle vunnit denna men vi måste "döda" matchen. Två skapliga prestationer i rad men 0 poäng in på kontot. Bara att gnugga vidare.