10 april 2024
20:00

Clemensnäs IF

Referat: Bureå IF - Clemensnäs IF

Första tävlingsmatchen och första matchen på tre veckor då vi mötte Bureå (seriekollega) i DM. En bra värdemätare för oss, och en match som vi på förhand bestämt oss för att vi ska ta tag i taktpinnen, och vinna. Vi startar matchen bedrövligt, första kvarten - 20 är det bara Bureå egentligen, som gör det bra. Vi lyckas inte med vårt presspel, är inte alls vakna och skapar ingenting organiserat. Blev en väckarklocka för oss, som i omklädningsrummet innan match kändes bekväma med vad vi skulle göra, hur vi skulle göra det, och att vi var ganska självsäkra i att vi skulle lyckas.

Vi gör efter 18 minuter ett trippelbyte, små justeringar rent taktikst för att få tillbaka bollen framförallt och komma rätt. Det faller väl ut och vi växer oss in i matchen ganska snabbt. Efter matchminut 25 börjar vi få den kontroll på matchen som vi förväntat från början, vi börjar skapa målchanser, trillar runt bollen mer och mer. Det är inte jättebra ännu, men åtminstone har vi tagit tillbaka taktpinnen.

Halvtiden är välbehövlig, få samla trupperna och prata om vad vi måste göra annorlunda. Vi går ut i andra halvlek och kör på direkt från minut 45, och äger hela halvleken. Vi får utdelning med cirka en kvart kvar då Leo springer sig fri efter fin aktion av Hani, och har senare under andra halvlek bud på fler mål. Jag tycker vi vinner rättvist till slut, då första halvlek slutar jämnt men vi väger tyngre i andra.
Bureå var framförallt duktiga framåt, med tekniska yttrar. Plus i kanten till backlinjen och Ante i mål för att inte släppa till någon riktigt het målchans. Anfallsmässigt måste vi öka effektiviteten, och stänga matchen när vi får bra chanser så det skapar mer andrum försvarsmässigt. Vi är lite valpiga när vi kommer i de heta lägena, tar felbeslut och är inte så direkta som vi vill vara.

I slutändan kan vi pusta ut, 1-0 seger. 180 minuter denna säsong utan att ha behövt kapitulera bakåt är ett styrketecken. Tre poäng inkasserade och på söndag blir det en tuff match mot anrika Morön för match två i DM. Det kommer behöva vara bättre då för att ha chans på poäng och avancemang från gruppen. Extra pluspoäng till Leo, Edvin och Hani som är de tre spelare som kommer in efter 20 minuter från bänken och är den injektionen som vi behöver just då, vilket i slutändan blir en nyckelhändelse för oss i matchen.
Välkomna till Guldvallen 16:00 på söndag!