Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IF Limhamn Bunkeflo 14 11 1 2 34
2 Vellinge IF 14 11 1 2 34
3 GIF Nike 14 8 1 5 25
4 Vellinge FF (9m) 14 5 3 6 18
5 AIF Barrikaden 14 5 2 7 17
6 Staffanstorp United 14 4 2 8 14
7 Åkarps IF 14 4 0 10 12
8 Lindeborgs FF 14 2 2 10 8

Match

Vellinge FF (9m)

5 - 5
Vellinge IP (B-plan)
29 april 2018
11:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Vellinge FF (9m) - AIF Barrikaden

Matchen spelades på Vellinge FFs (i fortsättningen kallat VFF) begäran i form av 9-mannaspel baserat på en regel som infördes för två år sedan att en sådan begäran alltid, bortsett från i A-lagsserier, måste accepteras av motståndarna om de informerats senast 48 timmar innan avspark. I VFFs fall har de redan innan serien började bestämt sig för att spela alla sina matcher som 9-manna.

Regeln tillkom för att minska risken för dels alla de avhopp som brukar ske främst i B-lagsserier på seniorsidan, dels antalet walk over. Det har säkert också haft en viss sådan effekt vilket ju inte minst för en klubb med vår enorma bredd är väldigt positivt. Lite fler än de 10-14 matcher som det brukat pendla mellan i B-lagsserierna de sista 15-20 åren vill vi ju gärna kunna erbjuda spelare som sällan kommer med i A-laget.

Samtidigt kan det här med 9-mannaspel ju lätt få lite av löjets skimmer över sig när varken domaren eller något av lagen är säkra på vare sig planens storlek eller en del av reglerna. Planen är sällan kritad för 9-mannaspel och så inte heller den här gången så koner fick användas för att märka ut linjer. Den här gången bestämde vi oss efter lite diskussioner för att minska planen – och därmed straffområdet – genom att flytta målen till målgårds- (eller som man tycks säga nuförtiden lilla straffområdes-) linjen. En ganska liten förflyttning alltså och den stämde nog inte riktigt med reglerna visade det sig senare och en plan på drygt 90x60 (65?) meter krävde sina män av de 8 utespelarna när man trots övriga ändrade regler spelar 2 x 45 minuter.

Detta myckna om 9-manna eftersom så många stått – och fortfarande står! – väldigt frågande inför detta fenomen.

Över till själva den extremt händelserika matchen så startade vi med en 3-4-1-uppställning (en uppställning vi sedan fortsatte med hela matchen) och de som startade var: Johan – Siseko, Max, Hicham – Eshagh, Martin, Shershah, Oskar W – Ahmed

Avbytare var Amine, Salah och Paul som alla kom in efter en halvtimme och spelade resten av matchen. Amine och Paul spelade hela tiden i samma position; innermittfältare resp. vänsterback medan Salah spelade både i de bägge ytterpositionerna och på topp.

Som jag skrev tidigare i gästboken skulle det bli en mindre roman om jag skulle skildra allt som hände på lika noggrant sätt som jag brukar vid andra matcher så jag ska verkligen försöka hålla mig på ett lite mer övergripande plan.

Precis som gårdagens A-lagsmatch startade motståndarna på högsta växel, med många riktigt fina löpningar och idag också med ett varierat kortpassningsspel med få tillslag blandat med svepande crossbollar (det märktes tydligt att de var bättre på att utnyttja planens bredd). Skillnaden mot igår var att det här gav utdelning direkt. Efter att först i den 4:e minuten ha skjutit in sig med ett dundrande skott i ribban där Johan gjorde en mycket bra räddning på returen fick de istället utdelning i form av två mål i den 9:e och 12:e minuten, det senare dock med hjälp av en huvudlös passning i försvaret.

En liten stund till höll VFF spelet uppe men sen verkade tröttheten redan sätta in på de flesta håll och vi tog över rejält och hade massor med frilägen och andra gynnsamma situationer för att åstadkomma mål. Det skulle dock dröja fram till det verkliga genidraget från dagens coach Martin när han efter en halvtimme bytte ut sig själv vilket så gott som omedelbart gav utdelning i målprotokollet. Nu vände vi inom 8 minuter till 3-2. De två första målen var två avslut i krysset från Oskar varav det senare ett otroligt vackert långskott. Det tredje gjorde Ahmed på egen retur efter hörna av Shershah som för övrigt också assisterade vid vårt första mål. Utöver målen hade vi massor av frilägen som missades och ett ribbskott av Shershah och en boll via målvakten stolpe-ut till hörna.

Med tanke på hur bra VFF spelade så länge de orkade i första halvlek misstänkte man att något liknande skulle bli fallet i andra och så blev det precis också och redan efter 3 minuter hade de fixat kvitteringen efter först en perfekt crossboll och därefter en lika perfekt lobb över utrusande Johan. Och allt upprepade sig när de 6 minuter senare återtog ledningen efter extremt dåligt hemjobb hos oss.

Även fortsättningsvis närmast kopierades matchutvecklingen från första halvlek även om VFF hade en tiominutersperiod runt kvarten kvar då de piggnade till ordentligt och jämnade ut spelet lite. Sedan Amine haft en boll i stolpens insida kvitterade Oskar i den 64:e min till 4-4. Vi skulle sedan hinna med ytterligare en stolpträff innan Oskar gjorde sitt fjärde mål för dagen när han i den 71:a min vid en kontring då vi kom två mot en valde att gå själv, tappade bollen när han kommit nästan ända fram till målet, vann tillbaka den, tappade den än en gång innan han ”grävde” fram den och till slut kunde rulla in den i tomt mål.

Även mot slutet var det många klara chanser för båda lagen men vi hade de flesta bl.a. ännu ett skott i stolpens insida, den här gången av Ahmed. Det var dock VFF som gjorde det enda målet under slutkvarten när de i den 78:e min fastställde det förargliga slutresultatet 5-5.

Denna synnerligen händelserika historia (se statistiken nedan!!!) var en match vi definitivt borde ha vunnit men skärpan i avsluten var ofta dålig samtidigt som deras målvakt trots 5 insläppta var fantastiskt bra. Johan var f.ö. också klart godkänd trots 5 insläppta även om han inte kom upp i VFF-keeperns nivå. Det bör kanske också påpekas att VFF hade en spelare som höjde sig otroligt mycket över de andra och utan honom hade de inte haft mycket att sätta emot.

Statistik (och tycker ni att den är absurd ska ni veta att jag just eftersom det hände så mycket hela tiden ganska säkert
missade några avslut) med våra siffror först:
Hörnor: 6-3 Avslut på mål (inkl. våra 4 stolpskott och de båda lagens ribbskott): 20-12 Avslut utanför: 10-9

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Kaheel 1 1 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 3 0 0 0
Hicham Acharrat 1 0 2 1 0 0
Eshagh Ahmedi 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Max Jedeur-Palmgren Utespelare 1 0 0 1 0 0
Mohamed Djellouli 1 0 0 0 0 0
Paul Ibuje 1 0 0 0 0 0
Salah Amore 1 0 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Johan Lundholm 1 0 0 0 5 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 27 aug 2018, 18:15 AIF Barrikaden - Vellinge FF (9m) 1 - 6