11 juni 2023
17:00

IFK Österbymo U

Referat: BIK/ASK U - IFK Österbymo U

Utvecklingslaget tog en stabil och mycket rättvis seger när IFK Österbymo U besegrades med 4-1 (2-1) på ett varmt och soldränkt Tallåsen. Vi var under större delen av matchen det klart bättre laget och spelade stundtals riktigt fin fotboll. Åtminstone under de sista 75 minuterna. Första kvarten var vi inte riktigt påkopplade och gästerna gjorde 0-1 tidigt. Men vi jobbade oss så sakteliga in i matchen och efter att Albin Tagesson placerade in 1-1 efter knappa kvarten så tog vi över matchen. Unge, lovande William Bodin satte 2-1 med en snygg nick på hörna i mitten av halvleken och trots ytterligare lägen så stod sig den ställningen fram till paus.

Efter knappt en timmes spel ökade vi på till 3-1 och ma n kan gott säga att blixten slog ner på Tallåsen när Reinder de Vries fick på en riktig hästaspark till träff som han nog sent kommer att glömma. I position strax utanför straffområdet drog han på för både kung och fosterland och fick som sagt på en kalasträff och bollen satt stenhårt i målisens vänstra gavel. Målisen hann aldrig reagera. Och bara fem minuter senare ökade Reza Alisoda på till 4-1 när han satte dit bollen i en tilltrasslad situation I straffområdet efter en hörna. Kul för Reza att få sätta en boll för han jobbade och slet föredömligt i värmen. Mindre kul var att han strax efter sitt mål landade illa efter en närkamp och bröt nyckelbenet. Bara att önska den gode Reza ett gott och snabbt tillfrisknande och hoppas att han är tillbaks på fotbollsplanen igen så fort som möjligt.
4-1 stod sig sedan matchtiden ut.

En skön och rättvis seger alltså som nog borde ha varit nåt mål större.