14 maj 2023
17:00

Solberga GOIF U

Referat: BIK/ASK U - Solberga GOIF U

Det blev målkalas när BIK/ASK U tog emot Solberga GOIF U på Tallåsens IP. Solberga var det lag som avgick med seger och 3 p på kontot genom seger med 3-5 (0-2). Detta i en spelmässigt rätt så jämn match där man dock får säga att Solberga vann rättvist då de visade upp en bättre effektivitet än oss. Och även hade marginalerna med sig i vissa situationer. Gästerna tog ledningen i mitten av första halvlek och gjorde sen även 0-2 strax innan paus. Ett psykologiskt mål.
När de även lyckades skruva in en hörna direkt i mål fram till 0-3 i början av andra kändes uppförsbacken brant. Vi lyckades dock reducera strax efteråt då Alexander Lindberg Fulke satte dit 1-3 på framspelning av Gentian Preteni. Ett mål som gav visst hopp om att kunna komma ikapp Solberga målmässigt. Men bara några minuter senare tilldömdes Solberga en mycket tveksam straff som de sedan tryckte dit fram till 1-4 och då var uppförsbacken brant igen. Solberga satte även 1-5 genom ett mycket fint anfall där vi blev rejält upprullade. Vi putsade sedan till siffrorna genom mål av Reinder de Vries och Sebastian Berg (assist Gentian Preteni på båda målen) fram till 3-5 men närmre än så kom vi inte.
Bara att ladda om batterierna snabbt som ögat för det är ny match för U-laget redan på tisdag kväll då den uppskjutna premiärmatchen mot Anneberg U ska spelas på Granvalla.