23 april 2023
00:00

IFK Österbymo

Referat: Bälaryds IK - IFK Österbymo

Krig och kamp är två ord som beskriver A-lagets seriepremiär mot IFK Österbymo mycket bra. Tu detta blev en rejäl batalj där finfotbollen lyste med sin frånvaro och de klara målchanserna var lätträknade. Istället fanns det massor av energi, kampvilja och känslor. Och såna matcher har definitivt sitt underhållningsvärde de också. Båda lagen gav och tog och utöver de sju gula kort som delades ut så hade domarduon absolut kunnat dela ut ett par till. Kampfyllt alltså och inte särskilt många klara målchanser. Båda lagen vaskade fram några halvchanser under matchens gång och sett till matchens karaktär så var det en typisk kryssmatch. Men vi lyckades knipa 3 sköna poäng genom att vinna med 1-0 (1-0). Liam Lindstrand fick äran att bli matchhjälte när han efter drygt 20 minuters spel tryckte in en målvaktsretur efter en bra slagen frispark av Viktor Josefsson. Några minuter innan hade Österbymo en frispark i stolpen vilket var det närmaste mål de kom denna kväll. Det måste nämnas att våra killar gjorde en suverän kämpainsats. De spelade med stora gröngula hjärtan och det var många som slet och offrade sig på ett imponerande sätt. Och det är ju gott att veta att vi kan hitta olika vägar till 3 poäng. Denna kväll var inte bollrullandets kväll utan en kväll där vi behövde stå upp och ta kampen i 90 minuter plus tillägg och det klarade vi av mycket bra. Det tar vi med oss framåt för det lär bli fler såna matcher framöver. Plusbetyg delas ut till hela laget för en stark kollektiv insats. Även i år kommer vi köra en så kallad Dobbjakt där tränarduon efter matchen delar ut 3-2-1 dobbar till de spelare som av en eller annan anledning gjort sig förtjänta av det. Denna gång blev fördelningen såhär: