14 januari 2017
14:00

Eskilstuna Södra FF

Referat: BK Sport - Eskilstuna Södra FF

Dags för dagens sista match och för motståndet stod Södra FF. Det tillkom några nya spelare som gjorde sin första match för dagen, några som spelat första och nu gick in för sin andra och ytterligare några som gick in för sin tredje match för dagen. Matchen drog igång och det märktes snabbt att Södra var lite hetare än oss och ville mera och orkade springa lite mer. Det blev ganska mycket spel förlagt på vår planhalva och när vi väl kom över på deras planhalva så orkade vi inte riktigt få med hela laget. Det gjorde att Södra ganska enkelt kunde ta tillbaka bollen och börja om. Södra gör 1-0 och sätter även lite slumpmässigt dit 2-0 på en boll som vi stöter fram till en av deras spelare som dröjt sig kvar i långt ner i vårt straffområde. I andra halvlek blir det lite jämnare och det skapas inte så många mållägen. Vi sätter dit 1-2 men har efter det inte så många chanser att sätta dit någon ytterligare boll i Södras nät. Södra skapar inte heller några direkta chanser och matchen slutar rättvist med 2-1 seger för Södra. Det märktes att en del spelare gått väldigt hårt under dagen och att vi inte riktigt orkade stå emot Södra denna dag. Det vi tar med oss är att vi vinner andra halvlek med 1-0. Vi fick även här se prov på fint målvaktsspel, riktigt bra försvarsspel med en helt nykomponerad trebackslinje bestående av Anton I, Adam A. och Jakob, ett mittfält och anfall som jobbade stenhårt mest i försvar och inte riktigt orkade fylla på framåt när vi anföll. Roligt att se att vi inte släpper in många bollar även fast mycket av spelet stundtals är förlagt på vår planhalva särskilt i första halvek.