15:00

BK Sport

Referat: Södra FF - BK Sport

Dags för BK:s 4:e match för dagen denna gång mot Södra FF samtidigt som vi parallellt mötte Hällby i match 5 för dagen på planen bredvid. Vädret hade nu stabiliserat sig och tempmätaren stod säkert på minst 7 grader Celsius.

Första halvlek är spelet lite paralyserat och vi får inte riktigt till något bra spel. Tillfällighet och påpasslighet gör ändå att vi tar ledningen med 1-0. Södra kvitterar dock ganska omgående på hörna efter en riktigt fin nick i mål! Vi tar därefter återigen ledningen varpå Södra FF kvitterar innan halvleken är slut. I halvtid pratar vi om hur spelet varit i första halvlek och ord som inget passningspel och ingen rörelse nämns. Det var också lite grann så det såg ut. Vi kommer överens om att vi måste ta för oss mer och våga gå in i närkamperna och hjälpa varandra lite mer i andra halvlek.

I andra halvlek fick vi se lite mer resolut spel och kämpatakter och spelet jämnades ut lite. Vi fick se en del målchanser åt båda håll med lite fördel till Södra. Men med lite tur och skicklighet så höll vi nollan i andra halvek och matchen slutade 2-2.

Härligt att se att vi fortsätter att kämpa på även om spelet stundtals gick i stå under denna match och får med oss ett oavgjort resultat mot ett bra Södra FF lag. Det tyder på bra lagmoral och härlig kämparinstinkt att bara spela på även om bollen inte alltid tar den väg vi vill.

Tack till alla spelare för en härlig kämparinsats. Tack till Södra FF för en bra och juste match och för en välordnad och bra turnering.