2 oktober 2016
13:00

BK Sport P 05 röd höst

Referat: IFK Eskilstuna P 05 - BK Sport P 05 röd höst

Ny dag ny match nya möjligheter. Vi samlas på Balsta och det är till synes 10 laddade killar som är redo för match. Vi pratar om att vi ska vara spelbara och att bollhållaren ska ha många passningsalternativ. Vi ska också vara täta på motståndarna och ge dem lite tid med bollen. Killarna ser ut att ta in budskapet och vi går ut på planen för att göra oss redo för match.

Matchen startar och vi är lite hetare från start och får lite slumpmässigt in 1-0 på ett långskott och kort därefter sätter vi även in 2:an. Där och då känns det riktigt bra och precis den start vi ville ha. IFK får dock ett par snabba mål där vi tappar dem lite enkelt då de glidit in bakom våra backar och får fri lejd mot målet utan chans för Vincent i mål. IFK sätter sen dit både 3-2 och 4-2 innan halvtidsvisslan ljuder.

I halvlek pratar vi om att de är lite hetare än oss och vinner fler närkamper då vi inte riktigt kliver in som vi ska. Det är sista seriematchen för säsongen och vi ger oss den på att gå in och vända matchen och vara lite hetare i andra halvlek.

Vi fortsätter att trumma på och skapar en del chanser men bollen vill inte riktigt gå in. Vi får dock in ytterligare ett mål med lite tur och en stund därefter sätter vi dit 4-4 på straff. Vi har i andra halvlek många skott mot IFK:s kortsida tyvärr inte så många som går på mål….. IFK sätter sen påpassligt 5-4 på en hörna med ca. 5 minuter kvar av matchen. Vi skapar därefter inte några jätteheta lägen till att utjämna och matchen slutar 5-4 till IFK.

Som helhet kan man säga att vi inte fick ut så mycket av det vi pratade om innan match att vi skulle vara spelbara och täta på våra motståndare. Det såg på många håll lite ängsligt ut och på andra som att om att vi inte riktigt var vän med bollen. IFK gav oss heller inte jättemycket tid med bollen och då gäller det att släppa den i tid och ta ny position. Vi fick se väldigt många duttpassningar rätt i gapet på IFK:arna som tackade och bockade. Mellan varven fick se prov på fint passningsspel dock lite för sällan. Idag var vi lite för många som inte riktigt kom upp i nivå men så kan det vara ibland och det är bara att ta lärdom och ta nya tag. Kanske det ändå borde ha räckt till oavgjort men som alltid är de det lag som gör flest mål som vinner.

Nu tar vi nya tag i veckan och tränar på 9-mannaplan måndag och tisdag och så på torsdag går vi till Tunavallen och hejar fram Eskilstuna United till en seger mot Glasgow i Womens Champions League.

Tack till IFK för en bra och tät match, tack till domaren, tack till er spelare som gick in och gav det chansen och så när vände matchen i andra halvek och sist men inte minst tack till publiken och gofikat på sidan.