14:30

Skånekurd FF

Referat: AIF Barrikaden - Skånekurd FF

Startelva: Filip – Viktor T, Marcus, Ghafur, Stefan – Pontus, Patrik, Oskar – Ali Yavari, Mathias K, Mortada

Avbytare var Morteza, Abdul Daknache (ny spelare) och Erik som alla kom in efter c:a en halvtimme och spelade resten av matchen som högerback, mittfältare och vänsteranfallare.

Vi gick runt på nästan samtliga spelare och endast Viktor T, Ghafur och Mathias K spelade hela matchen.

Redan efter en minut slog en av våra spelare en misslyckad passning som helt friställde en Skånekurdspelare. Filip gjorde dock en kanonräddning på avslutet. Skånekurd började väldigt offensivt och dominerade kraftigt de första 8-10 minuterna. Offensiven bedarrade dock och istället var det vi som i den 10:e min tog ledningen när Patrik slog en hörna där en misslyckad rensning resulterade i ett självmål.

Några minuter senare drabbades Skånekurd av nästa motgång när deras målvakt bröt handen och fick utgå. Såväl spel- som chansmässigt var det därefter ganska jämnt. Sedan tog vi över allt mer medan Skånekurd under denna period också fick sin målvaktsersättare skadad och fick sätta in sin andretränare i målet.

Trots vårt spelövertag mot slutet av halvleken fick vi då inte till någon målchans att tala om medan Skånekurd var ytterligt nära en kvittering när de fick en frispark där frisparksläggaren varken sköt direkt eller slog ett inlägg som alla i vårt lag säkert utgick från. Istället slog han en 10-meterspassning i sidled till en kille som utan några störande motståndare i närheten tog i för kung och fosterland (vilket nu det är, var han kurd har han ju tyvärr inget erkänt sådant) när han med sitt skott träffade ribbans underkant men bollen aldrig tog sig över linjen. En Skånekurdspelare fick sedan retur från mycket nära håll men där räddade Filip oss med en bra räddning.

Andra halvlek hade ungefär samma utveckling. Skånekurd inledde väldigt offensivt men fick inte ut särskilt mycket av det även om det med det kändes som att det kunde blivit farligt om de tagit lite bättre beslut ibland. Det var under denna period istället vi som vaskade fram två snarlika chanser där vår spelare efter fina inlägg missade två kanonlägen från nära håll.

I den 60:e minuten fick vi en straff som åtminstone från min horisont såg ut att vara relativt hårt dömd. Nåväl, Oskar satte straffen hur säkert som helst. Målvakten på väg åt ett håll, bollen stenhårt nära stolpen i det andra. Därefter vidtog en rätt händelselös period där Skånekurd flyttade upp laget väldigt mycket för att åstadkomma en reducering och helst förstås också en kvittering trots att tiden började rinna iväg för dem. De fick också till en reducering i den 82:a min efter ett inlägg där vi inte riktigt fick undan bollen utan de i en röra av spelare nära målet lyckades få in bollen. Med tanke på att de nu satsade allt framåt kändes det inte helt säkert att vi skulle hålla undan men det gjorde vi utan att släppa till något som liknade en målchans för dem.

Vi gjorde en bra insats där ingen föll ur ramen mot ett i och för sig inte allt för märkvärdigt Skånekurd där inte mycket stod att känna igen. Det kändes som att i stort sett alla spelare plus alla ledare med ett undantag var utbytta. Resultatet speglade väl matchbilden ganska väl även om man inte heller borde kunnat protestera allt för mycket mot ett oavgjort resultat. Och apropå protester så var det lite väl många sådana från båda lagens sida – rätt mycket onödigt tjafs även om det fanns ett par situationer där protesterna var synnerligen begripliga.

Statistik över vad som hände under den tid jag var där (missade sammanlagt drygt 10 minuter): Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 7-7 Avslut utanför: 6-4