Referat: Bosnien Hercegovinas SK - AIF Barrikaden

Patriks referat – jag bara där första halvtimmen

Bosnien Hercegovina SK – AIF Barrikaden 4-4 (2-1)

Startelvan: Filip – Victor L, Marius, Ghafur, Mikael K – Patrik, David, Alex – Hamuda, Mathias RK, Siseko

Avbytare var Marcus som spelade en timme som mittback, Oskar W som spelade en timme som offensiv mittfältare och Pascal som spelade 50 minuter som anfallare till höger och senare till vänster.

Detta var vår sista gruppspelsmatch i MM. På fredagen hade Husie besegrat Oxie, vilket betydde att vi saknade möjlighet att gå vidare. Bosnien "Bosna" Hercegovina hade vid seger däremot haft chans till avancemang.

Inledningsvis hade Bosna mycket boll och vi hade svårt att fånga in deras sittande mittfältare som hämtade boll och dirigerade spelet.

Bosna tog ledningen efter sex minuter. Målgöraren var sannolikt offside, men det försvarar inte det faktum att vi slutade spela när han fick sitt friläge.

Fem minuter senare fick vi en frispark nära mål. Medan motståndarnas målvakt var upptagen med annat kunde David – som inte begärt avstånd – slå in bollen i tom kasse.

Efter en knapp halvtimme tog Bosna åter ledningen, på straff. Många i vårt lag hävdade att detta egentligen skulle ha varit en frispark, men sett till Bosnas spelövertag var målet inte orättvist.

Inför andra halvlek vände vi på triangeln på mittfältet, så att Oskar spelade framför David och Alex. Det gjorde att vi fick bättre grepp om motståndarnas uppspel.

När det nu såg bättre ut var Bosnas 3-1-mål en kalldusch. De tog tillvara på en situation där vi var lite för tama i försvarsspelet. Bosna fick självförtroende och gick för att punktera matchen, men efter kalabalik på en hörna kunde Oskar trycka in en reducering i minut 73.

Endast minuten senare fick vi straff, då Pascal blivit nedriven i straffområdet. Oskar klev fram, lurade ner målvakten och placerade in sitt andra mål för dagen.

Minuten efter detta fick Siseko ett läge efter slarv i Bosnas försvar. Siseko dribblade av målvakten, lurade två motspelare som stod på mållinjen och slog in 3-4. På tre minuter hade vi alltså vänt matchen.

Med sju minuter kvar slog Bosna en frispark från långt håll. Bollen studsade olyckligt precis framför Filip och slutresultatet 4-4 var ett faktum.

Sett till den offensiva kvalitet som Bosna visade samt till hur många ordinarie spelare vi saknade får resultatet ses som godkänt. Ett extra plus till Victor L som stängde sin kant totalt och stod för många fina uppspel.