18:00

Kulladals FF U/B

Referat: AIF Barrikaden - Kulladals FF U/B

Startelva (4-3-3): Mohamed – Viktor, Oskar, Sten, Danne – Johan L, Johan Ahl, Jonas – Linus, Henke Ni, Osama

Avbytare var Josef som spelade sista 35 minuterna som vänsteranfallare, Shakeb som spelade sista halvtimmen som högeranfallare, Björn som spelade sista halvtimmen som offensiv mittfältare till höger och Martin som spelade sista 25 minuterna som offensiv mittfältare till vänster.

Det kan redan från början slås fast att vi under en dryg timmes spel spelade en bländande fotboll som det var länge sedan vi presterade. Dessa matcher mot Kulladalls U-lag som vi under senare ofta använt som generalrepetition inför seriestarten har oftast blivit jämna och täta tillställningar men så blev verkligen inte fallet nu. Vi hade ett kombinationsspel – oftast längs marken, en passningssäkerhet, fantasi och positionsbyten som var en fröjd att se samtidigt som vår vanliga styrka i närkamperna var än mer tydlig än vanligt, vi vann i stort sett alla närkamper och stoppade därmed de få försöken till motattacker i sin linda. Vi vann också nästan alla andrabollar.

Varför då efter allt detta beröm av vårt spel denna knappa vinst måste klart en kritisk läsare undra och tre orsaker som kan urskiljas är att avsluten inte riktigt var i nivå med det uppvisade spelet, att vi vid åtminstone två tillfällen inte hade de berömda marginalerna på vår sida och att vi tappade rätt mycket sista 25 minuterna vilket tillät Kulladal att sticka upp vilket i sin tur gjorde att de fick tillbaka sitt antagligen rätt stukade självförtroende och började uppträda lite säkrare över hela planen även om de inte heller nu, som statistiken nedan visar, kom till särskilt många farligheter.

Efter att redan från första minuten spelmässigt ha dominerat ungefär så mycket som det går att dominera en fotbollsmatch och haft några hyfsade avslut så fick vi inte förrän ungefär mitt i den första halvleken de verkligt heta möjligheterna till utdelning i målprotokollet i form av två lägen där forwards efter vackra frispelningar två gånger fick löpa ensamma mot målvakten Inget av dem resulterade dock Den ena gången gick målvakten ut och skar av vinkeln lite för att försvara sig mot det skott som sen gick nästan rakt på honom och det andra läget missades mirakulöst trots att målet i stort sett stod öppet sedan vår spelare lurat ner målvakten.

Ledningsmålet kom istället i den 29:e min när Jonas bröt ett uppspel och efter att ha avancerat 10-15 meter vände bort en spelare innan han fick till ett säkert avslut. Tvåan kom i den 42:a min efter en hörna där bollen först flaxade runt lite i närheten av deras mållinje utan att vi lyckades få in den innan Henke spelade den bakåt till Johan L som precis som Jonas tidigare vände bort en motståndare innan han placerade den tätt intill närmsta stolproten.

Andra halvlek fortsatte till en början med samma fina spel och totala dominans från vår sida och redan i halvlekens tredje minut var vi ytterligt nära att öka på vår ledning när Sten på en hörna nickade ner i marken och upp i nederkanten av ribban men bollen hade den dåliga smaken att hamna utanför målet när den därefter nådde marken.
Nästa riktigt heta chans kom i den 67:e min när Danne efter en annan hörna på volley med sträckt vrist fick till en verklig projektil som var värd ett bättre öde än den räddning av en utespelare på mållinjen som blev resultatet.

Efter detta började så sakteliga matchen jämna ut sig spelmässigt eller rättare sagt så svängde det lite fram och tillbaka hela tiden och det var lite mer hawaii över det hela. Det skulle dock dröja ända tills det återstod mindre än en kvart av matchen innan Mohamed fick göra ett ingripande som krävde någon målvaktskompetens alls. Därefter fick dock Kulladal till betydligt mer spel på vår planhalva, ja t.o.m. ibland i vårt straffområde, än man mäktat med på hela matchen fram till dess med bl.a. några hörnor och om inte referenten minns helt fel så var det också efter en sådan som de fick en retur som oförskyllt träffade handen/armen på en av våra försvarare. Straff eller inte? Meningarna var delade även inom domartrion men straff blev det och den lades säkert i mål utom räckhåll för Mohamed trots att han gick åt rätt håll och därmed försämrades Mohameds fantastiska straffräddningsprocent en liten aning. Efter straffen hade faktiskt också en boll som svepte förbi målet i som det kändes farlig närhet av framrusande Kulladalsspelare men som inte hann fram – en kvittering där hade känts helt surrealistisk!

Vi hann sedan med ytterligare ett sådant där friläge med en fin framspelning till en spelare som kom helt ensam med målvakten men lyckades med konststycket att skjuta en bra bit utanför från 7-8 meters håll.

Till sist en eloge till domaren som höll en ganska hög men konsekvent nivå och som gav fördel istället för att blåsa när det var befogat. Säkert som en konsekvens av detta verkade stämningen mellan lagen och mellan domarna och lagen åtminstone från sidan mycket bra trots många tuffa närkamper.

Statistik: Hörnor: 9-3 Avslut på mål: 13-1 Avslut utanför: 6-3