15 mars 2015
11:00

Referat: Skegrie BK - AIF Barrikaden

Startelva: Simon – Marcus, Micke N, Athiar, Andreas – Frmas, Linus, Olle, Oliver – Farhad, Hkmat

Avbytare var Sizar som kom in som höger yttermittfältare och spelade där fram till sista 20 då han gick ner som högerback och Milad som kom in efter knappa 20 min som mittback och spelade där tills han tvingades utgå p.g.a. skada en kvart före slutsignalen.

Till att börja med ska konstateras att möjligheterna till bra spel försämrades avsevärt av den mycket hårda vinden. Passningsspelet från båda lagen var dock stundtals ännu uslare än vinden motiverade och allra mest från vår sida.

Vi tog ledningen redan i den 4:e min och baserat på det målet borde vi ha en storartad match från vår sida att se fram emot men mer fel kunde man verkligen inte ha. Det var väl i stort sett det enda vi skapade på hela matchen. Nåväl, vi startade ett anfall på vänsterkanten där Oliver slog en väldigt exakt passning till Hkmat som slog en perfekt avvägd crossboll (sådana som är en riktig bristvara hos oss totalt sett) till Farhad som efter en liten vickning förbi en motståndare satte 1-0.

Men sedan!!!!!! Ja det finns egentligen inga andra ord för vår insats än oinspirerad – vi vann så gott som inga höjddueller eller några närkamper över huvud taget – och allmänt usel. Även om domartrions mindre goda insatser bidrog en del, t.ex. med massor av felaktiga offsideavblåsningar, så var Skegrie oss så förkrossande överlägsna att inga domarinsatser i världen hade kunnat göra oss till vinnare i den här matchen.

En lite märklig sak var att Skegrie hade gjort 3 av sina 4 mål redan efter halva första halvlek. Märklig i två avseenden om man ser till matchen som helhet. De hade hur mycket målchanser som helst i matchen men just dessa mål var alla frukten av ett tafatt och passivt försvarsspel från vår sida. De hade också sin spelmässigt sämsta period just i matchens inledning

Medan första halvlek från sidan av planen underhållsmässigt var lika deprimerande som vädret, som vid ett tillfälle fick referenten att desperat jaga en del av sina oändliga mängder papper över hela nejden, visade i alla fall Skegrie klara kvalitéer i andra halvlek. Man trodde ju i sin enfald att vi skulle ta över spelet med den hårda vinden i ryggen i andra halvlek men där var vi om möjligt än mer tillbakapressade än i första. De hade ett mycket bra både kort- och långpassningsspel och löpte mycket i djupet medan vi långa stunder mest stod och tittade på. Hur det över huvud taget är möjligt att ha så lite boll på motståndarnas planhalva som vi hade trots den enorma medviden är fullständigt obegripligt.

Skegrie fick också till slut utdelning på sin enorma överlägsenhet i andra halvlek när de i den 83:e minuten fastställde slutresultatet 4-1 på nick.

Tyvärr kan man väl därmed summera årets DM-insats som ”sämre och sämre dag för dag” för att travestera en gammal schlager från anno dazumal. (den språkliga innebörden av denna mening kan utvecklas vid behov ? ).

Statistik: Hörnor 1-11 (och därmed har vi haft 31 hörnor mot oss under de 3 matcherna vi spelat torsdag - lördag - söndag men bara släppt in 1 mål på dessa) Avslut på mål- 3-15 Avslut utanför 0-9