20 februari 2015
19:00

Referat: NK Croatia - AIF Barrikaden

Startelvan: Simon – Henke – Jimmy, Gustav, Martin N, Adam – Maksym, Linus, Jamal, Yassine – Anders

Avbytare var Shakeb som spelade hela andra halvlek som höger yttermittfältare och Amine och Hkmat som båda spelade sista 35 minuterna - Amine som innermittfältare och Hkmat som anfallare

Vi spelade alltså för dagen med vad som väl bäst kan kallas en 1-4-4-1- uppställning med Henke som libero, ett beprövat recept som nästan undantagslöst varit mycket framgångsrikt. Det var det ju resultatmässigt också denna gång även om det ibland blev det lite smärre kommunikationsproblem i försvaret.

Vi började medvetet ganska lågt för att sedan flytta fram positionerna efterhand när vi fått Croatia att springa av sig lite. Taktiskt fungerade detta perfekt. Efter de första 25 minuterna som var jämna tog vi över helt mot slutet av halvleken. Det var också då matchens samtliga mål föll. I den 36:e min gjorde Anders 1-0 efter ett fint iscensatt anfall där Yassine var den som friställde Anders vars avslut som alltid var lika enkelt som säkert. I den 40:e min slog Maksym en frispark långt ute från högerkanten som Linus nickskarvade och därmed helt ställde målvakten. Tyvärr hann alltså även Croatia med ett mål precis innan paus – i 44:e min - vilket nog var anledningen till att de fick råg i ryggen inför andra halvlek. Målet var just ett exempel på kommunikationsproblem i vårt försvar.

Croatia började nämligen andra halvlek starkt och optimistiskt. Medan första halvlek varit fattig på målchanser utöver målet – Simon fick göra en snygg fotparad efter ett mycket fint fritt skottläge orsakat av ett grovt individuellt misstag i vårt försvar i den 11:e min medan vi brände ett jätteläge under vår slutoffensiv – så hade Croatia nu rätt många lägen där de faktiskt borde satt åtminstone ett eller två med normal utdelning. När de inte gjorde väldigt dåliga avslut gjorde dock Simon några fina räddningar.

Efter ungefär halva andra halvlek var det slut på målchanserna trots att Croatia nu satsade än mer hårt framåt och lämnade stora utrymmen för kontringar, inte minst eftersom de med en, som det verkade, något sämre kondition än vår tappade innermittfältet. Vi fick också en del tillfällen där vi kunde anfalla i numerärt överläge men slarvade alltid bort dem och märkligt nog kom vi aldrig till någon riktigt het målchans under hela halvleken. Två felaktiga offsideavblåsningar ”hjälpte också till” med vår ineffektivitet. Åtminstone vid den ena av de uteblivna avblåsningarna hade chansen till mål nog varit minst 75-procentig om spelet fått fortsätta.

Totalt sett en jämn match spelmässigt, möjligen med ett litet övertag för oss men med ett övertag för Croatia målchansmässigt.

Segern innebar en klar gruppseger i den grupp som bara bestod av div 5-lag, varav 3 ska spela i samma serie som oss vilket verkar lovande inför seriespelet.

Statistik: Hörnor: 6-5 Avslut på mål: 4-7 Avslut utanför 4-7