6 april 2014
16:00

Referat: Hallands Nations FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Alfons, Gustav, Alex, Danne – Vassili, Henke, Johan E, Linus – Jona, Joel J

Avbytare var Hkmat som spelade en dryg kvart i första och 25 min i andra som anfallare, Mahmoud som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare, Christian som spelade sista halvtimmen som höger yttermittfältare och Martin som spelade sista 20 minuterna som innermittfältare.

Det var två för motståndarna tuffa och svårspelade lag som ställdes mot varann vilket innebar en tät och intensiv match med få avslut och ännu färre riktigt heta chanser. Tempot var högt och spelkvalitén hög för det mesta.

En del av våra spelare som är vana vid att vinna nästan alla närkamper, sällan bli direkt överspelade eller att ständigt få jaga utan att få någon bollkontakt under vissa perioder fick uppleva allt detta men det gällde säkert också motståndarna.

Matchen var spelmässigt jämn i stort sett hela tiden medan vi väl får sägas ha haft lite fler heta chanser än dem. Man kan väl dock precis som i gårdagens match säga att statistiken som ju även idag gick väldigt klart i vår favör ljuger lite.

Den första riktigt klara chansen hade vi i den 17:e min då vår helt fria spelare dock tyvärr slog bollen för långt ifrån sig på sin väg mot målet. Istället var det Hallands som tog ledningen i den 19:e min. Vi tappade boll lite oväntat på mittfältet och backlinjen var därför lite för oförberedd och för ett ögonblick stillastående för att hinna hindra ett bra avslut från högerkanten som Mikael dock räddade. En av deras spelare hann dock precis före Alfons på returen och satte dit bollen.

Mot slutet av första halvlek hade vi ganska många bra möjligheter där Hkmat var för osjälvisk och passade när han hade jättebra lägen att avsluta själv.

Andra halvlek var spelmässigt ganska lik den första även om vi fick lite mer ytor på mitten nu. Om det var lite målchanser i första halvlek så var det än färre i andra. Vår bästa kom väl i 79:e min när Hkmat slog ett inlägg från vänsterkanten som någon (Christian?) som det såg ut från läktaren blev nerdragen i straffområdet.

När vi mot slutet satsade allt framåt befann sig på övertid plötsligt en av våra spelare helt isolerad från alla medspelare och med 3 motspelare runt sig. Efter försök till för svår lösning av situationen var det plötsligt 3 man fria med Mikael varav en rundade honom innan han slog in 2-0. Detta var otroligt nog faktiskt det första avslutet på mål från Hallands sida under hela andra halvlek. Matchen var ju nu givetvis förlorad men vi hann få till ytterligare en missad chans precis innan slutsignalen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 6-4 Avslut utanför: 5-4