13:45

NK Croatia

Referat: AIF BARRIKADEN - NK Croatia

Startelvan: Thomas - Micke, Henke H, Gustav, Danne - Martin N, Alex - Frmas, Martin S, Rashad - Anders

Avbytare var Christian som kom in efter knappa halvtimmen, senare under matchen var ute en omgång på knappt 20 min men annars spelade på mittfältet, först till vänster, sedan i den centrala offensiva mittfältsrollen, och mot slutet i en defensiv innermittfältsroll, Karim som spelade hela 2:a halvlek som höger yttermittfältare och Nash som spelade sista knappa halvtimmen som defensiv innermittfältare

Vi ställde alltså för dagen upp enligt modellen 4-2-3-1 vilken fungerade mycket bra i 1:a halvlek men något sämre i 2:a, speciellt de inledande 15-20 minuterna.

Efter en lite trevande inledning med ganska jämnt spel och få klara målchanser första 20 min:a så avlöste de heta målchanserna därefter varandra fram till pausvilan. Croatia tog ledningen i den 21:a min på ett skott från vänsterkanten nere vid bortre stolproten. Bara minuten senare kunde de ökat på sin ledning när en av deras spelare fick ett skottläge från mycket nära håll där Thomas dock förtjänstfullt kom ut, gjorde sig stor och blockerade bollen.

Nästan omdelbart efter detta var det vår tur att skaffa oss en jättemålchans (eller på sätt och vis två) när Alex först sköt i stolpen och returen från nära håll och fritt skottläge missades grovt. Fem minuter senare hade vi åter en dubbelchans när vi först hade en boll i ribban och bollen sedan gick lite hit och dit 5-7 meter från mål och vi hade ett par-tre tillfällen att få in den utan att lyckas.

I den 33:e min fick en av deras spelare stå och ta ner bollen mer eller mindre omringad av 3 Barrikadenspelare och sköt sedan efter ytterligare en touch från mycket nära håll ett skott som Thomas gjorde en fin räddning på och tippade ut till en resultatlös hörna. I den 37:e min kom så vår vid det här laget (vi hade dominerat spelmässigt de sista 10 min:a och ju dessutom haft 2 bollar i målramen) kvittering. Martin S slog en frispark från vänsterkanten som hamnade hos Anders som enkelt lade in den från nära håll. I den 40:e min fick en Croatiaspelare på ett tungt långskott som letade sig upp mot ena krysset men Thomas var åter på plats och lyckades boxa bollen till en ny resultatlös hörna.

Precis innan domaren blåste av 1:a halvlek tog vi mycket psykologiskt ledningen med 2-1 när Anders förvaltade en fin framspelning av Martin N.

Medan första halvlek var rätt sevärd med rätt bra spel från båda håll och mycket målchanser så blev andra halvlek
betydligt sämre och mindre underhållande. Croatia började i ett bra tempo och verkade väldigt fokuserade på att få till en snabb kvittering. De dominerade också spelet på innermittfältet rätt ordentligt då. När vi sedan under en period hade en del horribla felpassningar rakt i gapet på motståndarna från flera olika spelare i lägen där man absolut inte får slå bort bollen såg det lite svajigt ut i största allmänhet. Croatias spelövertag ledde dock bara till en riktig målchans men en desto farligare sådan - en boll i ribban i den 51:a min.

Efter någon dryg kvart hittade vi rätt i de defensiva positionerna igen och därmed blev vi också tryggare i hela vårt spel och var nog även offensivt det något bättre laget under resten av matchen.

Efter det ovannämnda ribbskottet skapades det ytterst få målchanser under resten av matchen och de två mål som föll kom båda på straffar. Två lite diskutabla sådana får man säga. Det var vi som fick den första i den 72:a min. Rashad tog straffen och var helt cool när han först lade in den säkert i målvaktens vänstra hörn och sedan när straffen gick om eftersom en spelare tog sig för tidigt in i straffområdet lade den lika säkert och distinkt i målvaktens högra hörn medan målvakten slängde sig åt andra hållet. Deras straff kom i den 4:e övertidsminuten.
Den sattes lika säkert som Rashads tidigare men detta var det sista som hände i matchen så vår seger var aldrig hotad på slutet utan segersiffrorna skrevs till 3-2.

Backlinjen skötte sig med något litet undantag (se ovan!) bra mest hela tiden och hela vårt defensiva spel
var riktigt bra bortsett då från början av 2:a halvlek. Positivt var det också att Croatia med flera långa och kraftiga spelare inte lyckades skapa någonting på sina hörnor.

Totalt sett en ganska rättvist resultat även om oavgjort också låg ganska nära till hands.

Statistik: Hörnor: 4-7 Skott på mål: 10-10 (varav 2-1 i stolpen/ribban), Skott utanför: 5-7