Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Sövde IF 3 3 0 0 9
2 Bosniska FK Behar 3 2 0 1 6
3 AIF Barrikaden 3 1 0 2 3
4 Sövestads IF 3 0 0 3 0

Match

Sövde IF

7 - 2
Sjöbo IP konstgräs
20 mars 2011
11:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Sövde IF - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Ivan - Micke N, Jönsson, Gustav - Per, Jaja, Sandell, Johan G - Mario, Anders, Peter

Avbytare var David som kom in i paus och först spelade höger yttermittfältare men sedan gick över som vänster yttermittfältare och Bagher som gick in som vänster yttermittfältare men tvingades kliva av redan efter 20 min p.g.a. skada.

Det började ganska bra även idag. Anders hade redan i den 3:e matchminuten efter ett par fina dragningar skaffat sig ett bra skottläge men sköt tätt utanför. Bara 2 min senare hade de ett jättefriläge sedan vi missat på mittplan men det resulterade bara i ett dåligt avslut. Sedan bytte lagen klara målchanser med varandra i stort sett hela den första halvleken. Jag räknade till hela 6 stycken för vardera laget. Även om vårt offensiva spel inte var dåligt så var det väldigt stereotypt - långa bollar ut på Peter på vänsterkanten medan högerkanten, speciellt de första 20 minuterna i princip blev helt outnyttjad.

De gjorde 1-0 i den 6:e min på ett offsidemål. De ökade bara 2 min senare till 2-0. I den 14:e min reducerade vi till 2-1 genom Jaja som från halvlångt håll fick på ett fint skott nere vid stolproten. I den 27:e min ökade till 3-1 på en snabb kontring och i den 35:e min gjorde de sedan också 4-1 på ett än klarare offsidemål än det första. I den 40:e min drogs Anders ner precis utanför (innanför?) straffområdes-linjen och Sandell slog frispaken på klassiskt Sandellvis. Ett välplacerat skott utan chans för vare sig mur eller målvakt - det ser alltid lika enkelt ut men är för många andra väldigt svårt. Underläge 2-4 i paus alltså efter en som helhet såväl spel- som chansmässigt jämn halvlek.

Andra halvlek var däremot i många avseenden en bedrövelse. Slarvigt passningsspel och väldigt dåligt hemjobb och dålig rörelse ö.h.t. skapade en frustration som tyvärr förutom gnäll på motståndarna (i det avseendet var lagen lika goda kålsupare) också resulterade i ett för varje minut ökande gnäll inom laget. Det var oerhört trist att skåda denna sorgliga lagmoral.

När en av deras spelare blev utvisad i den 59:e min efter 2 snackevarningar (vi fick faktiskt inte en enda varning trots vårt myckna gnäll på såväl motståndare som domare) hoppades man på en spelmässig uppryckning men av det såg man inte mycket. Vi fick naturligtvis ett visst spelövertag men var väldigt ineffektiva och det var de som skapade de flesta heta chanserna.

Sista 10 minuterna blev sedan riktigt pinsamma för vår del - vi släppte då in 3 mål och detta alltså med en man mer på banan. 7-2 till Sövde blev alltså slutresulatet och därmed gick detta div 7-lag obesegrat genom gruppen med 20-3 i målskillnad mot 2 div 6- och ett div 5-lag. Starkt och vi gratulerar.

Sövde var ett mycket, mycket bra div 7-lag och när de dessutom jobbade betydligt bättre än vi (och på vissa händer t.o.m var snabbare än våra snabbaste spelare i löpduellerna) så var segern alls inte orättvis trots 2 klara offsidemål och 3 riktiga bjudningar därutöver. Det intryck som är mest bestående från matchen är dock den speciellt i 2:a halvlek extremt dåliga lagmoralen.

Många spelare kom inte upp i normal standard men en som mitt i all besvikelsen gjorde en strålande match var Gustav. Även Anders får överbetyg för att han jobbade hem även när moralen var som sämst.

Så till den statistik som länge uteblivit p.g.a. genomfrusna fingrar som inte kunnat hålla i en penna: (våra siffror först)

Skott på mål: 13-14, Skott utanför: 8-7, Hörnor: 3-3










Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jaja Saine 1 1 0 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 2 0 0 0
Bagher Jaffari 1 0 0 0 0 0
David Clemensson 1 0 0 0 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Johan Grönlund Utespelare 1 0 0 0 0 0
Mario Dri 1 0 0 0 0 0
Mikael Jönsson 1 0 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 0 0 0
Per Malm 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng