18:30

Alets IK

Referat: IF Centern - Alets IK

Halmstadderbyt slutade med förlust!

Med ca 200 personer i publiken och värme som en sommardag var inramningen på Kärlekens IP näst intill perfekt, tilltagande vind gjorde det dock svårspelat i luften och en bedrövlig gräsmatta gjorde det svårspelat på marken. Så någon vidare publikfriande fotboll var inte lätt att spela. Duellspel blev då det som framför allt präglade matchen, inledningen från vår sida är helt okey och vi har någon halvchans efter hörna. En kvart in i matchen kommer dock 1-0 till IFC, vi är osynkade i offsidelinjen och IFC får friläge från ca 10 meter in på vår planhalva. Ytterligare en kvart senare är vi passiva vid ett inkast och tämligen enkelt kommer 2-0. Vi skapar någon halvchans tlll reducering men inte mycket mer. Duellspel är såklart viktigt men vi hamnar snett när vi "bara" har fokus på det istället för att följa vår matchplan.

Skönt är att vi är överens i paus om vad vi behöver göra för att hitta tillbaka och få grepp om vår prestation. Inledningen av andra halvlek är också klart bättre och känslan från sidan är positiv och reduceringen ligger i luften, Affe har ett fint skott som skruvar sig precis utanför stolpen. Men när vi är i ett skede av speluppbyggnad och slarvar så bjuder vi istället på 3-0 och uppförsbacken blir än större. Vi ger dock aldrig upp och reduceringen kommer direkt genom födelsdagsfirande Jonas som stöter in Antons volleypass. Ny energi och bättre fokus från vår del nu, vi är på gång att ta oss in matchen på riktigt. Emil har ett skott i stolpen som med någon centimeter till åt rätt håll kunde gett ytterligare liv i matchen. Vi ligger på och skapar några bra chanser till men Centern försvarar sig väl och tar med sig alla poängen.

Vi lägger derbyt till handligarna, tar några vilodagar fram till måndag, sen preppar vi för en bra prestation hemma på vallen på söndag mot IFK Fjärås.