2 mars 2024
15:00

Alets IK

Referat: Derome-Åskloster FF - Alets IK

Det blev förlust även i DMs andra omgång, mot ett totalt sett ganska starkt Derome/Åskloster. Vi inleder dock matchen på bästa möjliga sätt där Anton dyker upp på bakre redan i 3.e minuten och nickar in 1-0, en olycklig spark i samband med målet ger en svullen näsa och lite blodvite men vi hoppas vi känner igen honom på måndag.(Krya!) Efter ledningsmålet är det dock DÅFF för hela slanten, vi får stora bekymmer när dem "tömmer mitten" i speluppbyggnaden och efter hand sedan droppar in med spelare. Eftersom vi kollektivt har svårt att lösa det blir det en del frustration och vi hittar inte heller något eget spel. 2-1 underläge i paus.

Många kloka ord i paus gör att vi får bra kontroll på motståndaren i andra halvlek. Kvitteringen ligger verkligen i luften och det är vädligt ologiskt när DÅFF får ställa om vid tre(!) tillfällen (i princip dem enda tillfällen DÅFF har bollen på offensiv planhalva under andra halvlek) och därmed står det 5-1 i 75:e minuten. Vi skapar tillräckligt med "A-chanser" för att få med oss poäng, vilket kanske också varit mest logiskt med tanke på lagens dominans i varsin halvlek. Många mål i fotboll görs dock på omställning så i det skedet behöver vi bli lite vassare. Jonas gör reduceringen på en fin volley men närmre än så kommer vi inte, och slut 5-2. Extra beröm till ett riktigt piggt och energigivande inhopp av Alfred i andra halvlek.

Sometimes you win and sometimes you learn!