6 augusti 2017
16:20

BK Höllviken

Referat: Älvängens IK - BK Höllviken

B-final mot Höllviken, ett lag som åkte ut på straffar i kvartsfinalen på Gothia Cup A-slutspel för några veckor sedan. Detta kunde likaväl varit en A-final och matchen blev högdramatisk mellan två lag som vill spela fotboll. Vi öppnar matchen oerhört bra och efter 10 minuter hade vi skapat tre solklara målchanser som tyvärr brändes, vi håller dem stången riktigt bra och de skapar några hörnor som ställer till oreda. Vi går till halvtidsvila 0-0 och det är med mersmak. Andra halvlek spelas i motvind och spelet förläggs mer och mer på vår planhalva. Men vi sticker upp i en kontring där Moa sprintar sig förbi och sätter bollen iskallt i bortre gaveln, ett riktigt förlösande mål.
Sista 10 minuterna blir det kriga för hela pengen, de har ett långskott i ribban och med minuten kvar kommer en av deras spelare fri men lyckas inte få ordning på bollen samtidigt som en back stressar och Rebecka kommer ut och gör sig stor. Det samarbetet gör så att avslutet blir av mindre bra kvalitet och räddningen är förlösande. Vi rider ut stormen, vi lyckas använda det sista som finns i energiväg och guldet är i hamn.
Ett guld vi inte behöver skämmas för, vi var bästa lag i gruppspelet med 9 poäng och 14-0 i målskillnad. Att sen Eskilscupen använder sig av ett lite annorlunda tillvägagångssätt när det gäller slutspel som gör att de bästa lagen riskerar att hamna i B-slutspel är ju komiskt. Otroligt nog hamnade ju även Höllviken och Sävedalen i B-slutspelet, två lag som likaväl hade kunnat vinna A-slutspelet utan problem.
Alla tjejer förtjänar beröm i finalen där alla verkligen tog i allt de kunde trots krämpor, skador och trötthet. Men en stack ut i finalen och måste omnämnas. Julia sprang sanslöst mycket och rörde om i grytan som aldrig förr, det gör så att övriga tjejer hakar på. 10 mål i turneringen totalt och säkert lika många assist, men oj så många fler mål det kunde blivit om hon haft lite flyt med avsluten. Slutet gott, allting gott.