17:00

Hammarby IF FF

Referat: Älvängens IK - Hammarby IF FF

Träningsmatch inför storpublik mot toppmotstånd är ju riktigt inspirerande.
Vår förstaperiod är riktigt vass och vi tar även ledningen med 1-0 då Julia rundar målvakten och rullar in bollen. Målchanser åt bägge hållen och Hammarby kvitterar kort innan paus.
I inledningen av andra perioden skadas vårt lån från juniorlaget Elsa, vi håller tummarna att det inte är något allvarligt. Elsa spred ett lugn i backlinjen och efter hennes utträde blev det oroligt och det gav motståndarna utrymme att spela sig förbi betydligt enklare. De gör 1-2 på årets solklaraste straff och strax efter får vi straff, dessvärre räddar målvakten den. Som så många gånger förr, istället för 2-2 blir det kort efter istället mål bakåt och 1-3 inför sista perioden. Sista perioden är inte alls bra och är en orgie i felpass, en dålig taktik mot såna bra lag som Hammarby.
1-6 slutar matchen vilket inte känns helt bra i en match där vi i över halva matchen är minst lika bra.
Finns mycket bra saker från matchen att ta med ner till Eskilscupen, vi tackar även Elsa, Linnea och Stella från J-laget som ställde upp.

Vi önskar även Hammarby all lycka till i Gothia Cup!