9 juni 2024
17:00

Alingsås KIK U

Referat: Vara SK - Alingsås KIK U

Vara tar på söndagseftermiddagen emot Alingsås kik på ett blåsigt Torsvallen. Vara börjar svajigt, känns trött och inte alls som vi är vana att se dem spela och arbeta för varandra. De möter ett mycket piggare Alingsås som vill spela boll och gör det riktigt bra stundtals. Vara får inte ner bollen på marken vilket krävs i denna kraftiga blåst. Mycket tjongande och jagade av boll blir det under matchen.
Alingsås gör tidigt i matchen 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Det är i dagens match väldig fördel att ha vinden i ryggen då det är rak med och motvind på Torsvallen.
Under andra halvlek när Vara får medvinden i ryggen spelar Vara bättre boll och Alingsås får försvara sig, Vara har endel målchanser Alingsås målvakt gör en bra insats i dagens match och både räddar och avstyr flera av Varas chanser. Men i 86 minuten kvitterar Vara då Lisa G spelar fram Alice B som sätter bollen i mål 1-1 vilket även blir slutresultatet. Matchens lirare går idag i Vara till Astrid Ö och i Alingsås till Kajsa W. Nu lägger vi denna match bakom oss och siktar framåt och taggar till inför onsdagens match mot Wargön på bortaplan.