19:00

Vara SK

Referat: Wargöns IK - Vara SK

Vara SK Dam åker ikväll till Vargön för match mot Wargöns IK. Det var en regnig och kall kväll mitt i allt studentfirande.
Vara startar åter igen som vi är vana att se dem, fick igång ett fint passningsspel och rullade boll. Kul att se att våra tjejer inte backar undan utan står emot bra trots endel hårt spel från Wargön. Wargön kommer inte till några direkt farliga målchanser under hela matchen. Det är ikväll en helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under 90 minuter. Vara spelar stundtals stabil och fin fotboll, rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt. Är stabila bakåt. En stor eloge till Varas stabila backlinje och mittfält.
I dagens match arbetar de åter igen för varandra och stöttar upp varandra som är vana att se dem spela. Vara är även vassa framåt, har flertalet farliga målchanser under matchen.
1-0 kommer efter fint spel av Vara fram till Astrid Ö som i sin tur lägger in bollen fint till Lisa G som sätter 1-0. 2-0 kommer genom Astrid Ö snyggt framspelad av Hanna C. Wargön kvitterar på en hörna i slutet av första halvlek efter en rörig situation i straffområdet där Wargön får in bollen i mål. 2-1 står sig till halvlek. Vara hade dock ett flertal målchanser under första halvlek men bollen ville inte leta sig in i mål.
Vara gör i andra halvlek 3-1 genom Astrid Ö som gör en riktig snygg nedtagning från en långboll av Lisa G. Därefter har Vara flera fina målchanser, Vara tröttar ut Wargön vilket märks i slutet av matchen, Vara får då flertalet målchanser som går över utanför, i ribban och på målvakt. Målvakten i Wargön gör också några riktigt fina räddningar.
Vara gör i slutet av matchen endel byten och en av spelarna som får komma in och pröva på A-lags fotboll är Slava som kommer in och gör debut i A-laget vilket hon gör bra. Matchens lirare går ikväll till Astrid Ö och i motståndarlaget till ….
Nu får damerna vila några dagar, på söndag spelar F-19 hemma mot Råda och på tisdag den 18/6 spelar damlaget hemma mot Trollhättan IF.