28 april 2024
16:00

Vara SK

Referat: Vårgårda IK - Vara SK

Seriepremiären på bortaplan för Vara Sk dam som blev en övertygande seger. Vara mötte i premiären Vårgårda, i en första match på gräsplan.
Vara började lite svajigt har spelat mycket på konstgräs i början av säsongen vilket gör att nu blir passen lite tunna och till fel adress vid flera tillfällen vilket Vårgårda utnyttjar. Vårgårdas anfallare tar sig igenom ett par gånger. Wilma drar oturligt på sig en straff och som tur är endast ett gult kort vilket Varalaget är glada för i 8 minuten. Vårgårda missar straffen och 0-0 kvarstår. Det väckte upp Varas tjejer och i 12 minuten lägger Lisa G in ett inlägg där Alice B är framme och bröstar in 1-0. Vara fortsätter att trycka på och spelar som vanligt fin fotboll emellanåt. I 16 minuten utökar Vara på sin ledning till 2-0, där Hanna spelar fram Elin som lägger in bollen i mål.
I 30 minuten får Vara har en vass frispark strax utanför straffområdet som Elin tar hand om men målvakten räddar.
Vara gör endel byten. Elin går ut och Astrid kommer in. Det blir direkt ett vasst anfall där Lisa spelar fram Astrid som kommer fri på kanten men målvakten räddar denna gång. Därefter går Lisa ut och in kommer Jehona. Dagny ut och in kommer Elsa.
I 43 minuten ökar Vara på sin ledning, Jehona spelar fram Astrid som sätter 3-0 och precis innan halvlek på hörna gör Jehona 4-0 på nick vid en tilltrasslad situation.
4-0 i halvlek. Vara drar ner på tempot under andra halvlek och stundtals är det rörigt i spelet. Vara bjuder då in Vårgårda i matchen men de kommer inte till några riktigt farliga avslut.
Vara får flertalet målchanser även under andra halvlek men 4-0 står sig till 85 minuter då Vara sätter sista spiken i kistan
genom Elin assisterad av Lisa G till 5-0.
En bra seriestart och insats av hela laget som jobbar för varandra, så härligt att se hur de jobbar och hjälper varandra, ett extra plus får idag Hanna C på mittfältet och Julie som mittback som gör en stabil insats på respektive plats. Även i dagens match får hela avbytarbänken komma in och känna på seriespel med damlaget.
På lördag den 4/5 är det hemmapremiären för damerna mot JK10 och på söndag den 5/5 drar även F19 lagets matcher igång mot Halvorstorp/FC Trollhättan.