1 juni 2024
13:00

Vara SK

Referat: Arentorp Helås FK - Vara SK

Derby mot Arentorp/Helås på ett soligt och varmt Kedumsvallen. En liten spänd match från start. Det är ett ungt Vara lag som tagit ett stort kliv i år mot en rutinerat Arentorp på plan. Det är inte det bästa vi sett våra tjejer spela men en sån kämpar insats i värmen. Vara är ju det bättre laget på plan under 90 minuter men Arentorps rutinerade spelare står bra emot Vara. Denna match gick Vara segrande ur och nu hoppas vi spänningen har släppt för att möta Arentorp till nästa match. Vara tar ledningen tidigt i matchen genom Lisa G ass av Alice B. Vara har därefter flera fina chanser men bollen vill inte leta sig in i mål. I 30 minuter kommer Vera E för Arentorp igenom Varas backlinje i en rörig situation och sätter 1-1.
Vara gör endel byten i Värmen, tjejerna byter lite när de behöver vila. Domaren delar ut två eller tre gula kort i mitten av halvleken, fortsatt oklart vilka som fick korten. Vara gör i 42 minuten 2-1 genom Ella L ass Jehona. Vara går till pausvila med ledning med 2-1.
Vara tar över mer av matchen i andra halvlek, har flertalet chanser och är piggare än backlinjen i Arentorp men tyvärr sätter inte Vara sina chanser. I slutminuten av matchen får Ines kliva fram och gör en viktig räddning i slutminuten. Vara vinner matchen mot Arentorp. Det var en kämparinsats från tjejerna i 90 minuter. Nu vilar Varas damlag och möter Alingsås u lag nästa söndag den 9/6 på Torsvallen.