24 september 2023
16:00

Vänersborgs IF U

Referat: Vara SK - Vänersborgs IF U

Ett taggat damlag tog på söndagen emot Vänersborg IF i säsongens sista match för damlaget. Vara spelar stundtals fin fotboll och har tidigt i matchen ett flertal riktigt fina målchanser. I matchen 11 minut kommer 1-0 genom Dagny ass av Liv. Fortsatt bra tryck av Vara efter målet men flera bollar både utanför och över mål. 2-0 kommer i minut 24 av Liv ass av Lisa G. Därefter fortsatt press med fint kombinationsspel från Vara med skott vid sidan, över och som målvakten räddar. I minut 38 kommer 3-0 där Liv tar sig igenom försvaret på egen hand. 3-0 står sig till halvlek. Under första halvlek spelar Vara stundtals riktigt fin fotboll i motvind på Torsvallen.

Andra halvlek har precis startat när 4-0 kommer genom Liv ass Lisa G.
Därefter har Liv ett friläget som målvakten räddar och så även Lisa G. Men i 54 minuten gör Vara 5-0 genom Lisa G ass av Liv.
Vänersborg reducerar i 61 minuten till 5-1 genom Emmie där en rörig situation uppstår i Varas straffområde och bollen går som i ett flipperspel.
Vara gör därefter ett flertal byten Elin S in för Meja S, Elsa L in för Hanna C, Jehona in för Lisa G, Ella L in för Liv, Alice In för Dagny och Ellen B in för Jenny. Vara håller därefter emot bra med ett par vassa målchanser av Ella L och av Alice som målvakten räddar eller som går vid sidan om målet. Elsa lägger även ett flertal riktigt vassa hörnor som tyvärr inte letar sig in i mål. Vara är stabila i sitt spel och Varas lag som helhet skall få ett stort plus idag. Mittbackarna Julie och Wilma håller tätt bakåt och ytterbackarna Jenny och Lisa kommer fint ett flertal gånger på kanten och är stabila i sitt spel. Mittfältet är stabilt och lägger fram många fina bollar och står stabilt emot anfallen. En stark laginsats där man spelar för varandra i Vara.
Matchens lirare går idag i Vänersborg IF till nr 1 målvakten Ebba och i Vara till nr 2 Lisa G. Vilken säsong det unga Vara laget gjort som idag säkrat minst en andra plats i serien. Nu har Varas tjejer endast två matcher kvar i 19 års serien denna säsong och först ut är matchen mot Råda om drygt en vecka den 3/10.