28 november 2021
14:30

Vara SK

Referat: IFK Hjo - Vara SK

Då är seriepremiären avslutad och det blev en händelserik match med en hel del mål.

Motståndarna för dagen är IFK Hjo som vi inte stött på tidigare i någon tävlingsmatch vad jag kan minnas.
Med sena återbud så får några spelare spela på nya positioner som de inte spelat på när det kommer till tävlings matcher. En utmaning för dem men också möjligheten att utvecklas på nya sätt.

Matchen startar lite avvaktat och vi känner lite på varandra i början med några försök till avslut.
Med 2.30 in på matchen så får vi en frispark precis utanför straffområdet som Hanna förvaltar på bästa sätt genom att placera in den i målet.
En klart positiv start och vi fortsätter att skapa lägen men Hjos målvakt får en bra start hon också i sitt målvaktsspel.
Hjo kvitterar de vid 5.30 och det genom en snabb kontring. Vi börjar få det lite kämpigt i vårt försvars spel då vi kommer lite fel några gg när de kommer i sina kontringar. Snabb boll upp på forward och full fart på kanterna dit bollen vinklas ut är de vi möter nu.

När de gått 11 min så kommer en väldigt fin kontring från dem som de sätter och vi ligger under med 2-1. När det kommer till spelet under de här 10 min så har vi flera bra chanser till mål men deras målvakt gör en stark halvlek. Med ca 5 min kvar så tar vi time out för att se om vi kan få ut nått av den när det gäller vårt anfallsspel. Vi pratar om att vi behöver röra oss mer, utmana, bli spelbara och så klart kämpa om bollen.
Precis i slutet av halvleken så får vi till en spelvändning då Lisa A bryter bollen på mitten och sätter full fart mot mål. Ett litet lätt pass till Elin som sätter den till 2-2 vilket blir pausresultatet.

I paus så pratas det om att vi måste få tag på deras forwards så att de inte kan bygga upp sitt spel på dem och att vi själva vågar ta tag i vårt anfallsspel med det vi sa i time outen.
I andra halvlek så byter i chanser med varandra och vi har några bra lägen att ta ledningen men som sagt de har en målvakt som räddar väldigt mycket för dem som tex ett bra friläge och några fina skott utifrån.
Tyvärr så är Hjo vassa i sina omställningar och gör tre mål ganska tätt efter varandra när ca 10 min gått.

Vi tar då en time out för att så klart bryta deras positiva spiral och prata ihop oss om vad vi måste tänka på och göra bättre nu. Vi flyttar upp Alva A på topp och ner med Lisa G på en kant för att se om vi kan få fast bollen mer där uppe och komma med mer fart på kanten.
Efter pratet så tar vi över spelet och radar upp chanser på chanser utan att tyvärr få in bollen men vi fortsätter skapa chanser vilket är positivt. Tyvärr så kommer deras mål som ett brev på posten då de kontrar in 6-2 vilket så klart blir frustrerande och surt då vi kommit igång så bra igen.
Som tur är så ger aldrig tjejerna upp utan vi fortsätter att kämpa och skapa chanser och på hörna så passar Lisa G Elin som klipper till bollen från en snäv vinkel rakt upp i bortre krysset. Matchens snyggaste mål och vi har 6-3 och fortsätter kriga och jaga mål. Utdelningen kommer efter att en boll lyckats ta sig förbi alla spelare plus målisen och en fri Meja kan utan problem sätta 6-4. Hjo tar nu time out för att bryta vår positiva spiral vilket de tyvärr lyckas med och i vår press kontrar de in 7-4 vilket blir slutresultatet.

Vi gör ingen dålig match idag men tjejerna är överens om att vi kan bättre än detta och vi är besvikna att vi inte får med oss ett bättre resultat. En av skillnaderna idag blev till slut deras målvakt som är matchens bästa spelare.

Alla spelare gör ju debut idag när det gäller seriespel med futsal.
Men idag så gör Alva Andersson debut i Vara SK Futsal.
Alva spelar fotboll i Levene/Skogslunds IF men valt att spela futsal med oss vilket vi så klart är väldigt glada för att hon valt.

Matchens två stjärnor

Första stjärnan
Den går till nyss nämnda Alva som verkligen kämpar för laget i alla lägen och tvekar inte att gå in i närkamper när det behövs. Ett härligt tillslag som blir tunga skott är nått motståndarna kommer att få känna på i framtiden.

Andra stjärnan
Den går till vårt lilla ånglok Lisa A som inte verkar få slut på krafter. Idag så var det libero positionen som blev hennes position och vilken härlig speed hon kom med in i anfallspelet när hon bryter bollen och tar med sig den för att utmana den som är i vägen.

Vi gräver inte ner oss för detta utan är lite besvikna ett tag men kommer tillbaka starkare oxh lite klokare.

Vår nästa match är ännu en borta match då vi ska till Falköping den 5/12.