15:00

Östansbo IS A

Referat: Smedjebackens FK A - Östansbo IS A

Årets sista A match där vi ställs mot ett SFK som är piskade att vinna för evancemang. Vi går ut med inställningen att ligga kompakta låta dom spela utanför och framför oss. Sen vinna bolla och spela oss from och hitta bollar bakom deras backlinje.
Det gör vi riktigt bra i denna match och redan efter 9min kan Andre som debuterar som fw denna match sätta dit 0-1 efter entt inlägg från Brasse som Kjälle skarvar vidare. I 30min kan sen SFK göra 1-1 efter ett tveksamt mål som borde varit frispark till oss. Men vi jobbar vidare och det står sig halvleken ut. I paus vilan hör vi att Gagnef leder mot Leksand så nu är SFK piskade att vinna för att få en plats till 4:an. Dom börjar bli grinigare o grinigare på planen och känns mer o mer stressade. I 56min kan Arvid kliva dit framspelad av Ivar och smacka in 1-2 efter en riktig kanonträff från distans som målvakten inte kan hålla. Nu lyser paniken än mer och SFK måste göra 2st mål. Dom kan replikera i 59 lite hjälpta av en olyklig Viktor som springer in med bollen i mål. Men han hade lovat 2st mål i denna match så minuten efter drar han 3st gubbar och prickar säkert in 2-3 bakom SFk keepern. Vi fortsätter jobba stenhårt och gå in i varje duell som om det gällde livet och vi klarar att hålla undan sista 30min utan större problem. Sanning är att vi faktisk har nått friläge och nåt annat bra läge efter omställningar när SFK försöker forsera. Så vi vinner denna match rättvist.
Underbar inställning idag killar så synd att vi inte plockat fram sånna här prestationer i matcher mot dom sämre lagen i serien.
Skönt att avsluta serien med seger och att äntligen få vinna en match med uddamålet till skillnad mot det omvända. Nu vilar vi i veckan sen ser vi vem som har mest skills på gokartbanan på lördag.Stort tack till UK som såg till att heja fram oss så vi höjde oss lite extra till den prestation som behövdes idag :)