Årets andra match och återigen en bortamatch. Denna gång mot Kållered fick följande tjejer chans från start,
Emelie Samantha Lovisa

Bobo
Elsa S

Inför matchen pratade vi om att ta vid där vi slutatde senaste matchen.
Vi börjar positivt och har Kållered där vi vill och skapar ett visst tryck mot deras mål. I takt med att vi trycker på får vi lite svårare att hantera deras kontringsspel med bollar på deras snabba ytterforwards.
Kållered skapar några chanser utan direkt någon riktig farlighet. Vi blir dock lite försiktiga och spelet jämnar ut sig något resten av halvleken.
Vi skapar trotsallt tillräckligt med chanser och hörnor för att ta ledningen. På en av alla hörnor som nickas undan av deras försvar får Elsa W på årets träff och skickar bollen rakt i bortre burgavel/kryss. Riktigt snyggt och 1–0. Resultatet står sig halvleken ut.

I paus pratar vi om att behålla lugnet och att våga behandla bollen mer. Något vi lyckas med stora delar av andra halvlek. Kållered fortsätter att pumpa längre bollar och mycket kamp om varje boll, vilket vi har lite svårt att stundtals hantera.
I takt med tiden så tryter vår ork och en kvittering känns som den kommer närmare och närmare.
I matchen slutdel kommer också kvitteringen på långskott som går ribba in, otagbart för Ida i målet och 1–1 på tavlan.
Det känns lite orättvist då vi stora delar av matchen styr tempot och vad som sker på planen. Men tjejerna gör en sista ansträngning till att skapa ett avgörande och på en perfekt slagen djupledsboll kan Lovisa löpa sig fri med målvakten och rulla in 2–1 i matchen absolut sista minuter.

OBK vinner matchen och vi tar med oss 4 poäng på de två första matcherna mot två kämpande och fysiska motståndare.

Kul att Samantha och Elsa hade möjligheten att hjälpa oss då vi återigen saknar några spelare från matchen mot Sävedalen.