Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mörrum Hockey

Följ

Mörrum Hockey Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Mörrum Hockey
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Mörrum Hockey
Adress Fabriksvägen 9
Postadress 37530 Mörrum
Telefon 0454-570080
E-post kansli@morrumhockey.se
Orgnr 836200-8339
Kontonr 5410-5234
Öppettider Måndag, Onsdag & Fredag 9:00-12:00 För ytterligare kontaktinfo: www.morrumhockey.se/morrum-gois/kansli
A-lag Herrar

Om Mörrum Hockey

Välkommen till Mörrum Hockey!
Redan 1925 bildades Mörrum Gymnastik och Idrottssällskap - det var då en allmän förening med olika idrotter. Hockeyverksamheten startades 1966: alla idrotter bedrevs inom en och samma förening fram till 1987, då ombildning till separata föreningar och sektioner skedde. Hockey antog då namnet Mörrum GoIS IK - vilket fortfarande är "firmanamnet" på föreningen. På senare år har detta i folkmun blivit Mörrum Hockey.
Ett signum för Mörrum Hockey har i alla år varit en bred och framgångsrik ungdomsverksamhet. Mörrum Hockey Ungdom har idag ca 240 spelare från Tre Kronor Hockeyskola upp till J20. I verksamheten finns ca 70 ungdomsledare. Verksamheten bedrivs året runt i och med sommarträning och sommarhockeyskola.

Issäsongen startar i augusti och håller på t o m mars månad. Under issäsongen arrangerar föreningen ca 7-9 ungdomscuper (säsongen 2015/2016 7 st. cuper, U8-U14) med deltagande lag från södra Sverige och Danmark. Vid dessa cuper beräknas totalt ca 70 lag delta, innefattande ca 1500 spelare.
För de allra yngsta hockeyintresserade finns Tre Kronor Hockeyskola, där vi varje år har 35-50 nybörjare. Under issäsongen har föreningen 12 lag i seriespel, J20-U10. För U9 ordnas spel på tvären med andra lag från distriktet.
Under vecka 32 genomförs Mörrum Hockey Sommarhockeyskola, vilken riktar sig både till egna spelare samt spelare från andra föreningar. Varje år deltar ca 150 barn under ledning av 50 ledare och funktionärer.

Som ett led i vidareutvecklingen av ungdomsishockeyn har detta styrdokument - "Den blå tråden" - tagits fram. Vårt styrdokument utgör ett rättesnöre för de unga spelarna avseende vad som krävs av dem – men också vad de i gengäld kan kräva av organisationens tränare och ledare.

De inledande årens lekövningar är de första stegen i en utvecklingstrappa utgående från ishockeyns tjusning och möjligheter. Hur långt den enskilde individen når, får framtiden utvisa – men det skall vara skojigt och sunt under resans gång.
Inför varje säsong är det viktigt att ALLA får information om Mörrum Hockeys syn på verksamheten och de målsättningar och riktlinjer som vi arbetar efter.

Vår ambition och förhoppning är att alla ska få känna idrottens tjusning och uppleva passionen med ishockey; finna och utveckla gemenskap med andra som också brinner för detta, samt uppleva glädjen och styrkan att arbeta i en grupp - ett lag.

Mörrum Hockey U/J