Referat: IF Mölndal Hockey - IF Troja-Ljungby

Mölndal Hockey - Troja-Ljungby 2-3 (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)
Skott: 28-54
Utv. 8-10

1 poäng i en välspelad match mot serieledande Troja.

Första perioden börjar i en bra fart där båda lagen åker mycket skridskor och har en bra fart på pucken. Troja har spelövertaget men med bra försvarsspel och målvaktspel så är det 0-0 efter 20 spelade minuter.

Andra perioden öppnar upp sig något och Troja gör 0-1 efter dryga 2 minuter, där vi kollar för mycket på puck. Troja gör sedan 0-2 dryga fem minuter senare, lite oturligt för oss där pucken studsar fel. Med mindre än 2 minuter kvar av perioden så får Perra ett friläge när han kommer direkt från utvisningsbåset och kan kvittera 1-2, fint framspelad av Hagert. Troja är även i denna perioden det laget som har spelövertaget.

Tredje perioden tycker jag vi tar över spelet mer och mer även om det är väldigt tajt där ute. Men med dryga fem minuter kvar av tredje perioden så får vi med oss en utvisning och kan sätta 2-2 i PP genom Melvin, framspelad av Dennis och Johan.

På övertiden har vi mycket puck och håller i pucken på ett bra sätt, även om jag skulle vilja se lite mer avslut. Efter att en Troja spelare oturligt fått en klubba i ansiktet så får Troja läget att spela 4-3. Där de på en retur kan avgöra matchen till 2-3.

För att summera så gör vi en jättebra match mot seriens bästa lag. Vi åker skridskor och har stundtals också bra fart på pucken. Vi vinner närkamper och jobbar och sliter över hela isen. Alla ska ha beröm för försvarsarbetet och ett extra + till Filip Lönn i kassen!
Detta var 5 steg framåt mot hur det har sett ut de senaste matcherna.

Nu väntar Olofström på borta is på Lördag.