Referat: HC Vita Hästen - IF Mölndal Hockey

Vita Hästen - Mölndal Hockey 6-5 (0-1, 2-1, 4-3)
Skott 30-32
Utv. 4-2

Period 1

En någorlunda seg första period där den långa resen märks av. Hästen matchar dock vår intensitet och det är inte den mest händelserika av perioder. Dennis Björklund skjuter in 0-1 och vi tar med oss en ledning in i andra.

Period 2

Som i flera andra matcher har vi svårt att få till spelet i andra perioden. Vi släpper in Hästen i matchen och med svagt spel framför egen kasse kan de slå in både 1-1 och 2-1. Men efter en snygg aktion av William Nilsson som går runt backarna och trycker upp pucken i nättaket. 2-2 och vi har något på gång in i 3e.

Period 3

Tyvärr lämnar vi energin i omklädningsrummet och hästen gör 3 mål på endast några minuter. Däremot vänder vi på matchen och kvitterar 5-5 med 3 minuter kvar. Nu vill vi hålla tätt bakåt men efter en misslyckad rensning vid blålinjen som träffar Hästen-spelare gör de 6-5 men 26 sekunder kvar.

För att summera matchen så gör vi en okej bortamatch, där vi stundtals gör det riktigt bra. Men vi tappar fokus och får blödningar i matchen som vi måste lära oss att hantera på ett bättre sätt. De sista 10 minutrarna spelar vi som vi ska spela och har attack mot kassen och utnyttjar alla på isen på ett bra sätt. Kan vi spela så, så är det inte många lag som är bättre än oss. Killarna visar också STOR karaktär när vi kommer tillbaka från ett 5-2 underläge!

Nu återstår det 4 matcher av serien 2 mot Borås (borta, hemma) och 2 i derbyt mot Kungälv (borta, hemma). Först ut väntar Kungälv på bortaplan.