Referat: Tingsryds AIF - IF Mölndal Hockey

Tingsryd AIF- IF Mölndal Hockey

Vi åker ner till Tingsryd med Perhonen och Wohnerow på skadelistan. På förhand en tuff bortamatch mot ett av serien starkaste lag.

Period 1
Vi börjar sömnigt där Tingsryd kommer ut med full fart och lyckas göra 1-0 efter bara 02:15. Bussbenen sitter i till halva perioden i spelad och sedan jobbar vi oss in i matchen. Efter halva perioden har vi arbetat oss in i matchen och lyfter spelet till deras zon och gör rättvist 1-1 efter en snygg uppåkning och avslut av Simzon Koch.

Period 2
Denna period kommer vi ut med betydligt högre intensitet och i numerärt överläge sätter Dennis Björklund snyggt 1-2 med ett tyst avslut direkt från tekning i Powerplay, endast 4 sekunder in. Sedan har vi svårt att räkna in Tingsryd som snurrar bra i vår försvarszon. Vi tittar alldeles för mycket puck och släpper öppna ytor i slottet. 2-2 kommer efter 10:04 snabbt följt av 3-2 efter 14:22. Med 6 sekunder kvar gör de 4-2 efter slarvigt spel på defensiv blålinje där vi både en och två gånger inte lyckas få ut pucken. Tillsammans med långa byten på hela femman har vi inte orken att stå emot.

Period 3
När Tingsryd gör 5-2 efter 02:37 är det lite spiken i kistan även om vi sedan börjar anfalla och spela attackhockey. Vi får till en början inte in pucken men gör ändå 5-3 efter 12:05 av Dennis Björklund, signerat Sander Rosarius och vår egen MÅLVAKT Olle Samuelsson!! Vi gör ett försök att forsera och tar ut målvakten med 1:05 kvar men får in pucken, tyvärr.

Sammanfattningsvis är vi inte riktigt tillräckligt heta för att vinna idag. Vi har både en och två solklara lägen som hade kunnat ändra slutresultatet men idag är inte vår dag och Tingsryd tar tre poäng på hemmaplan.

Nu laddar vi om och tar nya tag borta mot Mariestad på Torsdag.