Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK U-ledare
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Alets IK U-ledare.
U-ledare
Följ oss för uppdateringar
Ikväll spelar herrlaget mot IS Halmia i DM. Styrelsen bemannar kiosken. På lördag har P2016 ett poolspel och på söndag spelar herrarna match igen, bara för att nämna några av alla aktiviteter som är på gång på Alevallen. När herrarna spelar match turas ungdomslagen om att bemanna kiosken. Första laget att bemanna blir F2010-12.
Utgångspunkten är att alltid ha ett lager av kaffe, godis och läsk. Att koppar, filter, servetter, grillkol och utrustning finns på plats där. Eftersom det varierar hur stor försäljningen blir är det schysstast om intäkterna från kiosken fördelas med samma summa till alla, när säsongen är slut.
Men, när ni själva arrangerar kiosk: ta fram den QR-kod som gäller för ert lag. Kassören kan då se hur stora summor som ert lag inbringar på kontot och sedan göra denna matematiska manöver: Försäljningssumma delas på två för ungefärlig vinst, vinsten delas på 30% till förening och 70% till lagkassa. Räkneexempel: Säljer för 2.000 kr, 1.000 kr är vinsten, 700 kr till lagkassan och 300 kr till Alets IK.
Vi får hjälpas åt att hålla i ordning och uppmärksamma på vad som finns och vad som fattas. Har ni husgeråd eller inventarier som ni inte behöver och som skulle kunna få ett nytt liv i kiosken som ta med detta. Bilden visar hur Anders har fördelat matcherna mellan lagen. Vi får vara uppmärksamma på om matcher flyttas. Dyker det upp saker för er som gör att tilldelat datum passar sämre: försök att byta med varandra!
Det finns en gammal lapp med instruktioner i kiosken som ger viss hjälp, blir nog reviderad framöver.
Några saker att nämna kort:
- Varor finns både i kiosken och i den inre delen av vårt materialrum
- Det kan variera från gång till gång hur vi gör med grillat. Det kan ju vara både hamburgare och korv, bara korv eller inget grillat alls. Går att koka korv också, om grillen inte passar att ha igång. Det kommer att variera hur mycket åskådare som kommer, tiden på dygnet har betydelse för aptit och vädret påverkar förutsättningar för grillande osv
- När herrarnas match är slut är det önskat att det finns en del kvar som hungriga spelare kan bjudas på.
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera