12 februari 2017
21:00

Norrort Hockey Club

Referat: IK Hephata - Norrort Hockey Club

Nu möter vi Norrort som vann stort i deras hemmaborg mot oss i höstas. Vi visste att de bara hade två överlägnsa bra spelare nr 10 och 11,och riktig bra i powerplay. Om vi kunde stoppa de 2 och ta inga onödiga utvisningar då skulle vi väl ha en chans.
Efter 14 sekunder fick vi en utvisning, 4 sekunder senare gjorde de mål på assist av nr 10. Lite senare gjorde Pekka Lääkari en soloprestation sen en smörpassning till Gus som behövde bara raka in 1-1. Lite senare gjorde deras nr 10 1-2 men trist spelar han rätt ojust, han nästan skadar våra spelarna med avsikt. Vi fick flera konstiga utvisningar emot oss. Vi klarade ett boxplay men den nästkommande gjorde de 1-3 av nr 10 naturligtvis. Toffe gjorde en likadan soloprestation som Lääkari, Gus behövde bara putta in den igen 2-3. Sen hände det, nr 10 tacklade Rasmus Westberg rätt hårt, Rasmus fick honom ner med armen, domaren räckte upp handen, sen blev det gruff mellan dom Rasmus gjorde en Zidane. Han fick 29 minuter utvisning därav matchstraff, nr 10 fick ynka 2 minuter, det var han som triggade upp situationen med att närma sig Rasmus.
Vi får domen någon gång idag (20 feb.) hoppas får vi max en match, vilket är redan avtjänat. det slutade med att de fick en powerplay på hela 5 minuter mot oss. första perioden tog slut, andra perioden fortsätte med spel i boxplay i hela 4 minuter. Vi släppte in ett powerplay mål till. sen var det äntligen dags för oss att spela 5mot5 igen det var då saker händer på riktigt.
Pekka kom förbi och fick en kontring och lade ner målvakten innan han rundade den riktigt snyggt 3-4, Sen tappade deras back pucken i deras egen zon, Patrik Sarasua snappade upp pucken och small till 4-4, det hejas vilt på båset. tyvärr så varade det inte länge innan nr 10 satte gasen i botten och gjorde 1 mål + 1 assist. nr 10 var tyvärr för överlägsen eller så har han en riktig bra kväll 5 poäng blev det för honom.
Matchen slutade 4-6 och skotten 15-28, det var en av bästa matcher vi spelat på vårsäsongen.