22 januari 2017
21:00

SKÅ IK & Bygdegård 2

Referat: IK Hephata - SKÅ IK & Bygdegård 2

Nu mötte vi Skå Ik, som vi besegrade över lite före juluppehållet med 5-1. Denna gången på hemmaplan. Vi var endast 9 utespelarna och en målvakt idag, ytterst nära 8 då Fredrik Öller var sjuk men ställde upp ändå, det blev succe mer om det senare.
Skå Ik ställde in målvakten Richard Chardlin som tränade med oss i höstas men valde att gå till en annan klubb(Skå Ik).
Vi hade vår egen kung Robert Edlund som vaktar vår målbur. Matchen började lugnt och fint sen drog en skå spelare på sig en utvisning vi fick powerplayet men fick inte utdelning förrän 30 sekunder efter powerplayet då hittade Toffe Edlund Fredrik med en fin passning. Fredrik behövde bara raka in pucken. 3 minuter senare slog det till igen via Fredrik som hittade Adam Lilienberg som gjorde sitt fjärde mål. i slutet av första perioden fick vi ett ny powerplay, där slog Fredrik till igen med sin andra mål för kvällen på assist av Toffe och Andreas Johnsson. Första perioden slutade 3-0 till oss och 13-15 i skotten, då börjar vi bli lite fundersamma över när vi ska vinna skotten på en period. Ja andra perioden började på bästa sättet då Fredrik kom helt fri , skulle sätta sitt tredje mål och hattrick men Richard Chardlin gjorde en fin plockräddning. en stund senare kontrade dom och lade in 3-1 målet. Sen utökar Gus Wikberg till 4-1 på assist av Rasmus Westberg , kort därefter hittade Fredrik Adam igen och 5-1. Sen drog Skå på sig flera onödiga utvisningar såvi fick spela 5man mot 3man ganska kort innan Gus lade in sitt andra för kvällen. Så plötsligt har vi 3 målgörare som gjort 2 mål i en och samma match. 6-1 blev det och slutresultatet också. Härlig vinst!

Matchens stjärna: Fredrik Öller 2 mål 2 ass