7 augusti 2021
14:00

Grums IK

Referat: KB Karlskoga - Grums IK

Grums vann på Nobelstadion över KB Karlskoga med 2-0 (0-0) och kliver tillbaka upp i tabelltoppen. På förhand och på papperet den svåraste av uppgifter löstes väl. KB bär favoritskapet i serien, nästan alla lag tippade så och när man själva stämde in i kören förespråkare blev favorittrycket extra tungt. Nu är serien så jämn, alla kan slå alla, att vi inte på något vis bör räkna bort karlskogalaget från slutstriden.
Grums gör en bra match. Det var en prestation väsenskild från det över lag bleka framträdandet på Ängevi för en dryg vecka sedan.
Matchen avgjordes i andra halvlek, men det var i första som Grums visade upp det bästa spelet och även skapade chanser. Vi noterar tre klara. Tidigt tvingades hemmamålvakten Mitev till en reflexräddning då en back i KB fick bra träff i fel riktning. Efter halvtimmen stack Damir Horvat in bollen till Bastian Rojas Diaz i straffområdet, avslut från snäv vinkel, men ytterst nära att grumsspelare drog in returen.
Så i halvlekens sista minut. Framstöt på vänsterkanten från Filip Jansson som hittade Pablo Torrijos Munos. Pablo manövrerade sig fram till läge med högern och satte bollen i ribban. Returen nickade Bastian i mål. Offsideflaggan kom dock upp och inget mål. Spontant kändes Bastian on side, och filmupptagningen ger misstanken om detta rätt i det avseendet KB är tunga på fasta situationer manpackade tätt på de många hörnorna och får ett liknade vapen på offensiva inkast då långkastande Mattias Persson skickar in bollen ändå till motståndarmålet.
I andra halvlek fick hemmalaget mer att säga till om. Grumsanfallen blev färre till antalet, men var desto farligare. 1-0 kom efter 75 minuter. Filip Jansson växelspelade med Pablo, fick friläge och satte bollen i nät. Ett fartfyllt och snyggt mål.
Nu jagade KB kvittering i första hand, tryckte på framåt och till slut kommer det en chans, men när det fina skottillfället dök upp kom Jerker Westberg ut och paradräddade. Bastian fick kliva av med 10 minuter kvar, Grums skickade in en mittback till (Emil Magnusson) för att försvara ledningen. KB flyttade fram spelare,vilket gav Grums ytor. Det fruktsamma samarbetet Filip-Pablo låg bakom en farlig framtöt, målvakten, Mitev, gjorde en ny bra räddning, men i nästa våg dök Adam Jansson upp och drog in bollen från nära håll. Det var nästan en identisk situation som höll på att ge utdelning i första halvlek, men nu studsade bollen sätt sett ur grumssynvinkel.
Grums försvarade sig bra matchen igenom. KB kunde inte spela sig fram till klara målchanser, men det blev många hörnor att stå emot. Och framåt var det långa stunder konstruktivt och rörligt. Efter två bortamatchen flyttar Grums till Idrottsparken, Skoghall på onsdag och Arvika på lördag.
Laget: Jerker Westberg - Merivan Waysi, Simon Widström, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Damir Horvat, Bastian Rojas Diaz (ut 80), Adam Jansson - Robin Frisell (ut 65), Filip Jansson - Pablo Torrijos Munos - Emil Thodal (in 65), Emil Magnusson (in 80), Ido Henriksson, David Klarén.