30 juli 2021
19:00

Grums IK

Referat: Forshaga IF - Grums IK

Forshaga vann seriemötet på Ängevi på fredagskvällen med 2-1(1-1). Därmed bröts Grums segerrad på 5 raka vinster.
Det var ett heltaggat hemmalag som tog sig an uppgiften, medvetna om att det var en möjlighet att haka på i toppstriden, och som helhet var det en rättvis seger. Även om några händelser kunde fått Grums att rycka med sig poäng.
Forshaga började starkt, långa bollar hela tiden och stark press på motståndarna. Ledningsmålet kom tidigt, redan efter 6 minuter då Mattias Berg tryckte sig fram på en långboll och vann duellen med sina motståndare. Efter det fortsatte hemmalaget att trycka på, följde upp den långa passningen med att flytta fram många spelare i anfallen.
Det var först efter 14 minuter som Grums på allvar kom upp i banan, Ismala Sambou tog ner ett inlägg i straffområdet, men avslutet träffade ribban.
Kvitteringen kom minuterna före pausvilan. När Isamala skulle gå på bollen trycktes han ner och domaren pekade på straffpunkten. Pablo Torrijos Munos är alltid säkerheten själv från 11 meter, så också denna gång.
Grums hade svårt att få igång spelet i den första halvleken, det var ett ohälsosamt stort antal passningar som gick fel.
Forshaga flyttade alltid in många spelare i närkamperna och framförallt vann man dessa dueller. Det var ett alldeles för försiktigt agerande från Grums spelare som gjorde att hemmalaget fick diktera villkoren.
Med kvitteringen strax innan paus trodde man att Grums skulle på allvar komma in i matchen, men inledningen av andra halvlek gick spelmässigt till hemmalaget. Merivan Waysi fick rädda på mållinjen efter 2 minuter, men efter 6 minuter rullades grumsförsvaret upp och snett in bakåt passningen förvaltades av Oscar Wahl till nytt ledningsmål.
Forshaga höll ihop sitt försvar bra där nye målvakten Anton Eriksson sprider ett lugn. Nu levde målvakten farligt kvarten in på halvleken. Sebastian Lundqvist rusade på Jerkers utspark, mål-Eriksson mötte utanför straffområdet, missbedömde studsen och fick slå undan bollen med handen. En skymd domare räddade målvakten den gången. (handsen syns tydligt på matchfilmen!). Dubbelt olyckligt för Grums var att i ivern att komma först på returen och skicka in bollen i tomma målet drabbade Sebastian Lundqvist samman med Forshagas Niklas Bengtsson. Båda varnades, för Lundqvist var det tredje gula kortet och han är avstäng nästa match. Ett öde han delar med Niklas Andersson som fick sitt säsongens tredje några minuter senare.
Grums skulle ändå få spela 11 mot 10. När 16 minuter återstod hade Sebastian fri lejd mot motståndarmålet, han kapades av Niklas Bengtsson metern utanför straffområdet och Bengtsson fick syna röda kortet. När vi summerar matchen räddades förmodligen hemmasegern med det agerandet.
Grums satsade framåt, det blev trebackslinje och mer spelare i anfallen. Men farligheterna uteblev. Det är svårt att hela tiden spela avgörande passningar mot lågt stående försvar. Bollarna hamnade antingen i famnen hos målvakten eller försvann utöver kortlinjen. För att inte prata om de anfall som ändade i en offsideavvinkning.
Nej, Grums gör ingen bra match, Forshaga däremot kan vara nöjda med den stora arbetsinsatsen.
Diskuterade när Grums senast gästade Ängevik. Svantes statistik ger svar på allt. Det var 2012, även då i division fyra, och även då vann FIF med 2-1. Och Grums mål gjorde Pablo! Lagen möttes även på Våxnäs konstgräs i säsongens sista match, men då var Grums hemmalag.
Laget: Jerker Westberg - Merivan Waysi, Niklas Andersson, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Ismala Sambou, Damir Horvat, Adam jansson, Filip Jansson - Pablo Torrijos Munos - Sebastian Lundqvist - Erik Åsberg, Simon Widström, Emil Thodal, Robin Frisell, Ido Hermansson.