11 augusti 2021
19:00

IFK Skoghall

Referat: Grums IK - IFK Skoghall

Grums tog ytterligare en trepoängare i hemmamötet på Idrottsparken genom att besegra Skoghall med 2-1 (1-1) i en händelserik match.
Skoghall kom till Grums med en defensiv uppställning, man packade mittfältet tätt, spelare som vid omställningar hjälte den ensamme forwarden. Nu har Skoghall spelat ett par matcher förre än de flesta övriga lag, men man kom till spel som det lag i serien som släppt in minst mål.
Det var också gästerna som fick en snabb ledning, redan efter 4 minuter. Ett frisparksinspel damp ned framför en fristående Johan Lind som inte gjorde något misstag.
Kvitteringen kom snabbt, efter 7 minuter då Filip Jansson ur liten vinkel spelade in bollen. Målet föregicks av fint spel då Adam Jansson stack in en boll till Sebastian Lundqvist, var skottförsök omvandlades till en målgivande passning till Filip.
Sedan hände mycket. Sebastian Lundqvist skpade sig ett friläge, revs ned av Omar Hassan, som räddades från utvisning av att en ytterback snabbt tog en löpning hem och det blev gult kort till spelaren från Skoghall. Avslutet från frisparksläget hamnade i muren.
Damir Horvat frestade utmärkte målvakten Johannes Fors med ett skott, returen snappade Bastian Rojas Diaz upp och petade bollen i mål. Liksom i förra matchen, mot KB, fick då Bastian inställa sitt målfirande då assisterande domaren höjt sin offsideflagga,
Skoghall stack emellan med en jättechans efter 19 minuter, men avslutet från det fina läget hamnade över. Det var under en period när Grums spelmässigt tagit över taktpinnen.
Grums skulle ändå få spela 11 mot 10. Sebastian Lundqvist hade en ny framstöt, ensam med målvakten då han hejdades metern utanför straffområdet. Denna gång halade domaren upp det röda kortet och lagkaptenen Patrik Jonsson fick, efter stora protester från Skoghalls sida, lämna planen.
Frisparken var ytterst nära att resultera, men målvakten räddade Lundqvists hårda, och bra, skottförsök.
Bastian tvingades linka av efter 35 minuter, och då förvann naturligt nog en del av det fina mittfälsspel som Grums har för vana att visa upp. Robin Frisell kom in och det blev en forward till i stället för en mittfältare. Skoghall sjönk djupt, efter utvisningen, i och med det blev det svårare att hitta in bakom backlinjen då Skoghall kastat sitt anfallsspel över bord.
I andra halvlek, efter en skada på Merivan Waysi, gick Grums över till trebackslinje, Thodal kom in på mittfältet och Grums återtog sitt övertag på detta område.
Det var, förståeligt, mycket Grums i andra halvlek.Skoghall kom upp och skpade en bra chans efter 69 minuter, men Jerker Westberg han täcka upp sitt vänstra kryss.
Med övertaget blev det många tillfällen till Grums att ta ledningen. Avsluten var inte bra, de togs vid fel läge, eller var oprecisa. Men med 8 minuter kvar kom målet. Och då var det ett AVSLUT som kan skrivas med versaler. Efter en fast situationen fick Sebastian Lundqvist manövrera sig fram till läge, och från 22 meter, dundrade han bollen högt i burgaveln. Målvakten försökte nå, men var chanslös på den lundqvistska projektilen.
Nu tvingades Skoghall flytta upp, det gav i sin tur ytor för Grums till chans på ett tredjemål.
Laget: Jerker Westberg - Merivan Waysi (ut 57), Simon Widström, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Damir Horvat, Bastian Rojas Diaz (ut 35), Pablo Torrijos Munos (ut 88) - Adam jansson, Filip Jansson, Sebastian Lundqvist - Erik Lönn, Emil Thodal (in 57), Robin Frisell (in 35), Emil Magnusson (in 88), Ido Henriksson.