15 juni 2021
19:30

Grums IK

Referat: IK Arvika Fotboll - Grums IK

Grums tog sin tredje seger i årets division fyra genom att bortaslå Arvika med 3-2 (3-1). I en haltande tabell, där en del lag spelat endast en match, toppar nu Grums efter sina fyra matcher.
Det var en flygande start som lade grunden för Grums seger.
1-0 kom efter 7 minuter då Frisell och Adam Jansson broderade sig fram på högerkanten och Adam satte bollen i ett mål som saknade täckning.
Bra chans till utökning efter kvarten då en direktskarvande Pablo satte Sebastgian Lundqvist i bra läge, men hemmamålvakten räddade.
2-0 skulle komma, Pablo Torrijos Munos fick bra träff, en täckande försvarare kunde inte avvärja och bollen i mål.
Efter knappa halvtimmen var det dags för 3-0 och matchens snyggaste mål. Bröderna Filip och Adam Jansson snurrade upp Arvikas högerförsvar och Filips inspel satte Robin Frisell i nät.
Det var en stark start, men i och med det hade Grums i princip gjort sitt i offensiven.
Arvika pressade sig till ett övertag efter ett grumsinkast, Alexander Johansson fick tämligen ostört vandra fram och prickskjuta in 1-3.
I första halvleks absoluta slutskede erövrade hemmalaget åter bollen högt upp och avslutet hamnade i ribban.
Men det var en förvarning om vad som komma skulle i andra halvlek.
Direkt i inledningen ledde en ny press (av tre hemmaspelare i en samordning) till ny bollvinst och Filip Åström rullade in 2-3.
Sedan blev det mycket Arvika. Det blev väldigt mycket Arvika!
Man satsade allt framåt, klev fram i varenda situation, vann boll och skapade lägen. Vi noterar de två faligaste. Efter 60 minuter ett friläge där lobben över Jerker hamnade på nättaket. Och fritt mål efter inspel när kavrten kvar, men avslutet dundrades över.
Grums fick inte till det alls i andra halvlek. Inget uppspel kunde låsas fast på offensiv planhalva, utan Arvika tog hand om det mesta. Hemmalaget hittade hela tiden området mellan Grums backlinje och mittfält och kunde spela bra därifrån. Och man backade aldrig, klev fram hela tiden.
Det var ett slitet Grums som kunde kämpa sig till segern mot spelskickliga motståndare. Tre matcher på 7 dagar har satt sina spår, och med det hårda programmet kommer skadorna. Samuel Strömberg klev av med ljumskproblem redan efter 4 minuter. Sebastian Lundqvist lider av skadan från matchen ,mot Norrstrand, klev av i paus och gjorde ett nytt försök i slutkvarten. Slutet fick också Simon Widström bevittna från kanten med en skada i foten. Grums använde verkligen den nya regeln med fria byten, och nu var det tur att det fanns fyra utespelare på bänken.
Ny match redan på fredag för Grums blir naturligtvis en prövning. Det fullbordar det tuffa programmet med 4 matcher på 11 dagar.
Laget: Jerker Westberg - Simon Widström, Samuel Strömberg, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Pablo Torrijors Munos, Adam Jansson - Robin Frisell, Filip Jansson - Sebastian Lundqvist - Niklas Andersson, Erik Skååre, Mohammed Jelayni Khalif, Merivan Waysi, Erik Åsberg.