Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Borås Bandy B-lag Herrar

Följ

B-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Borås Bandy
Bandy
B-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Hemsjö IF 4 4 0 0 8
2 Borås Bandy 6 3 0 3 6
3 Kungälvs SK 3 2 1 0 5
4 Mölndal Bandy 3 2 0 1 4
5 BK Rosa 4 2 0 2 4
6 SK Höjden Göteborg 4 0 1 3 1
7 Bergums IF 4 0 0 4 0

Match

Mölndal Bandy

4 - 2
ÅBYVALLEN MÖLNDAL
15 december 2019
20:00

Borås Bandy

Referat

Referat: Mölndal Bandy - Borås Bandy

Det var på något sätt som att historien upprepade sig. Vi rullade västerut mot Mölndal, stärkta med en gubbe till i truppen – men när vi kom fram och bevittnade mötet mellan Hemsjö och Bergum såg det mer ut som vattenpolo än bandy. Aldrig tidigare har väderleksrapporten varit så bevakad och den ständigt positive lagledare Bååth sa en gång i kvarten "nu börjar det lätta grabbar!". Det gjorde det inte.

Dock minskade nederbörden tills det var dags för matchstart och vi hoppades på att vi skulle kunna få spela någorlunda bandy. Dessvärre hade vaktmästarna problem med aggregatet som gick på halvfart och vänstersidan av vår planhalva liknade mer en puckelpist än en bandybana. Men vad gör väl det när det röda nystanet började rulla! Bandy är ju (nästan) lika kul ändå.

Innan match hade kapten Silver haft en bra genomgång hur vi ska spela, men vi fick liksom inte riktigt till det. Bollen studsade, fastnade och for åt alla möjliga håll, så första halvlek handlade mer om överlevnad för vår del. Vi försökte bygga spel genom halvor och mittfältare, men kuggade aldrig riktigt i. Mölndal lyckades bättre med lite lyror och flippar och hade övertaget. Kapten Silver begärde time-out, men trots att domaren klart och tydligt godkände den blev han övertalad av våra motståndare att "det inte finns time-out i trean". Vi i Borås funderade lite på vilka andra regler som kan tänkas plockas bort i divison 3. Ska vi sluta med hörnor också? Mycket märkligt, reglerna bör ju vara detsamma oavsett seriesystem.

Nåväl!

Vi skulle släppa in fyra mål innan det var dags för halvtid och tid för att försöka snacka ihop oss lite. Frustrationen var tydlig, men vi bestämde oss ändå för att försöka. Vi har många duktiga bandyspelare och nu ska vi försöka hjälpas åt lite mer. Upp med snacket, åk mycket skridskor och låt bollen göra jobbet!

Sagt och gjort, vi går ut till andra med bättre fart och en bättre rull på bollen. Viktor Helgen-Hagerman bestämde sig för att vi inte skulle gå ifrån kampen med noll i bokslutet och tog helt sonika ett par bra skär och fick upp farten rejält. Förbi en blå, två blå, tre blå och fler blå skulle det bli – hela vägen till kassen kom han och klämde iväg ett skott. Vi hoppades och trodde alla på mål, men icke. Men då dyker gubben i lådan upp i form av kapten Silfverstolpe – PANG, sa det och Silvers första mål i den röda tröjan var ett faktum. Vi hade känning!

Andra halvlek rullade på och vi försvarade oss med näbbar och klor. Bobby i målet stod för ett par fina parader och vi lyckades hålla tätt. Våra backar är starka och solida, "Pirre" kliver upp med bollen på ett fint sätt vid flertalet tillfällen och "Krämer" tog både en och två för laget. Bokstavligt. Johan kliver in i en situation där han försöker nå bollen, men får den i full fart mot fejset istället. Smack, sa det när kinden sprack och blodet sprutade. Johan klarade sig ändå bra och hade tur i oturen, inget brutet, samt näsa och ögon klarade sig.

Vi trummar på och vinner andra halvlek med 2-0, efter att Mathias Johansson gjort ett par sköna kroppsfinter och smackat in den bakom Mölndals keeper. Mittfältsgiganten Helgen-Hagerman passar även på att plocka på sig sex minuter för fasthållning. Det är viktigt att hålla på traditionerna.

Vi tar nya tag och konstaterar att det är tufft att spela bandy i Mölndal. Är det inte vädret, är det isen. Eller ett bra gäng på andra sidan. Nu jobbar vi vidare på vårt spel och siktar på att plocka två poäng i nästa fajt!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Henrik Silfverstolpe 1 1 0 0 1
Mathias Johansson 1 1 0 0 1
Erik Johansson Nr 7 1 0 0 0 0
Fredrik Piirainen 1 0 0 0 0
Hampus Bååth Nr 12 1 0 0 0 0
Jan-Erik Svensson 1 0 0 0 0
Johan von Kraemer 1 0 0 0 0
Niclas Danlo 1 0 0 0 0
Robin Brandt 1 0 0 0 0
Samuel Kjellqvist 1 0 0 0 0
Viktor Helgen-Hagerman Nr 45 1 0 0 6 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Bobby Manasiev 1 0 0 0 0 4 0
Johan Borehed 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng