Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bolidens FFI

Följ

Bolidens FFI

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bolidens FFI

Skriv i gästboken

Logga in för att skriva i gästboken

Gästbok

 • 13 jun 2013 Leif Lundmark

  Tänk så många minnen man har från Boliden-idrotten. Malmbacka var verkligen en hemmaplan för oss idrotts-idioter. Säg den gren som vi inte avverkade. Jag har ett minne av att jag som 16-åring gjorde 1.500 meter på c:a 4,20 på den kolstybb vi hade. När jag tävlade på bättre banor fick jag ett pers på 4.10 på 1.500 och 2.02 på 800 meter. När jag gjorde lumpen i Boden hade jag 4.15 på ett jäkla dåligt underlag. Men, det var då det. c:a 49 år sedan.

  Rapportera

  Rapportera

 • 23 dec 2011 www.ehockey.nu

  :)

  www.ehockey.nu

  :)

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 jan 2010 Henning Lindgren

  Hej!
  Jag har läst er presentation av Föreningen på er Hemsida. Jag är själv en gammal Bolidenbo som spelat Fotboll,Bandy och Ishockey i Föreningen på 50-talet bland annat med "Kaparn" (lever än) Birger Burman, Nils Normark Rol Holmström och många fler som säkert inte är i livet idag. Innamn jag flyttade ned till Nybro, spelade jag för Sunnanå SK i Fotboll div 3 på den tiden. 1964 - 1965 kom det 3 st. Boliden killar till Nybro för att spela Ishockey. Min yngste bror Lennart Lindgren, Nils-Erik "Pingen" Karlsson och Anders Krokstrand. Jag var spelande tränare i Nybro IF 1960-1963 och vi hade lyckats kvalificera oss för "dåtidens" div 3 1963. Det fanns ju bara div 3, div 2 och sedan Allksvenskan Norra och Södra.
  Lennart, "Pingen" och Anders Krokstrand lyckades föra upp laget till Allsvenskan , där Nybro spelade i två säsonger med bl.a de tre Nybrokillarna samt killar från Laisvall, Skellefteå, Rönnskär och Medle bl.a. Jag jobbade utomlands i tre år våren 1963 till nyår 1966, varför jag bara fortsatte med Fotboll och Bandy på "ålderns höst". Norrlandsgrabbarna blev väldigt populära här nere, och fick andra året i Allsvenskan en tränare från Skellefteå, Kringel-Harry Granberg som han kallades i Skellefteå. En duktig center på den tiden Skellefteå AIK spelade flera SM-finaler bl.a mot Djurgården med spelare som Acka Andersson, Garvis Määte, Karl-Sören Hedlund med flera. Hälningar: En gammal BFFIare

  Rapportera

  Rapportera