18:00

Referat: IK Zenith - Älvängens IK

Efter mycket träning och ett antal matcher var det äntligen dags för första steget mot SM-slutspelet.
Förbundet har tillskillnad från övriga distrikt valt rena utslagsmatcher vilket alltid är vanskligt, vi vet ju om att Göteborg är ett av de ledande distrikten och chansen att åka ut direkt var nästan lika stor chans som att ta sig till Helsingborg.
Matchen börjar trevande och vi får inte till det höga försvarsspelet samt att vi släpper till mycket konstiga lägen vi inte gjort tidigare. Vi hamnar i underläge men kvitterar strax innan paus. Det känns som om vi är laget som har kommandot och har bollinnehav och de fina kombinationerna. I början av andra halvlek spelar vi riktigt bra och tar ledningen med 2-1. Tyvärr släpper vi återigen till en omställning och så står det 2-2 på tavlan. Vi fortsätter föra spelet och vi bränner den ena klara målchansen efter den andra och tillslut kommer två riktigt fina mål. Vi leder med 4-2 med några minuter kvar och allt känns bara underbart. Men med en stolpe ut match händer det ofattbara, vi lyckas inte sätta försvarsspelet som vi brukar utan låter dem göra två billiga mål då vi är passiva. Matchen slutar alltså 4-4 och straffläggning väntar och då förvinner chansen att vinna matchen på ett riktigt sätt. Zenith sätter sina straffar och vi är borta.
Ett stort mörker givetvis att inte få chansen att gå hela vägen i SM, men tjejerna kommer vara lika grymma imorgon som de var igår. Med detta upplägg med rena utslagsmatcher är all press på det bättre laget, man kan alltså bara misslyckas.
Vi önskar Zenith lycka till i det fortsatta kvalet, de var bättre på att vinna matchen idag kort och gott