21 april 2024
13:00

Värtans IK Vit 1

Referat: Sollentuna FK Vallen 1 - Värtans IK Vit 1

Premiär i 1S mot Sollentuna. I första och tredje perioden var Värtan det klart bättre laget. Värtan hade ett väldigt bra passningsspel och kom till många giftiga chanser. 1-0 till Värtan kom efter en hörna från vänster som Vivi sköt ett direktskott på. Riktigt snyggt! Det andra målet gjordes av Amanda som fick till en riktigt bra träff från långt håll.

I den andra perioden höll Sollentuna upp spelet bättre och Värtan ägnade sig mest åt att slå långbollar. Det var inte så bra spel av Värtan då. Mary hade ett skott i ribban och vi missade en straff. Straffen var det sista som hände i perioden så det kunde ha varit större siffror efter andra.

I den tredje perioden började Värtan rulla boll igen och Amanda gjorde två mål till och Mary ett. Mary hade också ett skott till i ribban och Amanda sköt ett i stolpen. Sollentuna stack upp i en kontring, de hade en riktigt snabb tjej på topp, och reducerade till 3-1 men närmare än så kom de alltså inte och Vartan avslutade med två mål till. Sett till hela matchen var det ett rättvist resultat som kanske till och med hade kunnat vara lite större. Bäst i Sollentuna var målvakten som gjorde många riktigt vassa räddningar.