Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Värtans IK

Följ

Värtans IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Valberedningens förslag på styrelsekandidater

15 kommentarer
  • 24 feb Jonas Konstantinov

    Bra förslag samtliga, kul med flera nya namn!

    Rapportera

    Rapportera

  • 24 feb Johanna Ankarcrona

    Enligt stadgarna ska valberedningen senast 2 månader före årsmötet tillfråga styrelseledamöter vars mandattid går ut om de vill kandidera igen. Därefter ska valberedningen informera medlemmar om ev avsägelser. Denna info har medlemmarna inte fått. Vi har alltså inte fått veta att nuvarande ordförande John Esk inte kandiderar igen, och att andra ledamöter inte ställer upp för omval, resp avgår efter ett år av sin tvååriga period.
    Enligt stadgarna ska valberedningen meddela sitt förslag senast tre veckor före årsmötet, alltså inte tisdags 20/2. Infon ovan kom alltså ut tre dagar senare, och vi saknar fortf valberedningens förslag till övriga poster, t ex revisorer.

    Rapportera

    Rapportera

  • 24 feb Johanna Ankarcrona

    Valberedningen verkar också ha förlängt nomineringstiden, vilket säkert är bra med tanke på att de 5 personer som nu föreslås eller har tid kvar på sin mandatperiod är minimiantalet för styrelsestorlek enligt stadgarna. Men – vad menar ni när ni skriver att styrelsen ska yttra sig över övriga inkomna förslag? Enligt all föreningspraxis arbetar en valberedning fristående från styrelsen.
    Med anledning av just det förutsätter jag att valberedningens ordförande Linda Askervall nu har avgått ur valberedningen, eftersom hon kandiderar till styrelsen.
    Det är också viktigt att understryka att medlemmarna kan föreslå kandidater till styrelsen och andra poster även under sittande årsmöte.

    Rapportera

    Rapportera

  • 25 feb Linda Askervall

    Hejsan Johanna!
    Genom att informera om vilka som ställer upp på omval i vår befintliga styrelse informerar vi samtidigt medlemmarna vilka som inte gör det eller avslutar sin mandatperiod i förtid.

    Vi beklagar att publiceringen skedde 3 dagar försent enligt stadgarna. Tyvärr uppstod en oplanerad fördröjning på grund av oförutsedda händelser. Vi är fullt medvetna om att överenskomna tidslinjer är av betydelse för att upprätthålla förtroendet och transparensen gentemot alla medlemmar. För att rätta till detta kommer vi vidta åtgärder för att säkerställa att liknande situationer inte upprepas.

    Rapportera

    Rapportera

  • 25 feb Linda Askervall

    I frågan gällande yttrande av styrelsen hänvisar vi till stadgarna: Kap 3 - Årsmötet/ Paragraf 2 - Förslag till ärenden att behandlas av årsmötet.

    Det stämmer att medlemmar har rätt att föreslå kandidater till styrelsen och andra poster även under sittande årsmöte. Vi fortsätter att uppmana medlemmar att skicka in förslag/nomineringar för att vi vill presentera fler kandidater så snart som möjligt! Mejla till: valberedning@vartansik.se

    Ha en fortsatt fin helg!
    Mvh Linda Askervall

    Rapportera

    Rapportera

  • 25 feb Johanna Ankarcrona

    Ja, enligt stadgarna 3 kap 2 paragrafen ska styrelsen yttra sig över inkomna förslag från medlemmarna. Det handlar alltså om motioner. Som ni skrivit det ovan låter det som om styrelsen ska yttra sig över förslag till styrelsekandidater. Det var därför jag frågade.
    Jag tror att det behövs ett klarläggande till: Är det alltså tiden att nominera styrelseledamöter som förlängts till 28 feb?
    Eller är det motionstiden?

    Rapportera

    Rapportera

  • 25 feb Jonas Konstantinov

    Kanske lika bra att förlänga båda för att undanröja alla tveksamheter? Det är då ändå 2v. kvar till årsmötet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 26 feb Francois-Laurent Briès

    Om rätt ska vara rätt: Jag noterar att valberedning Ordf. ligger under Styrele så kan det absolut inte vara.
    Valberedningen ligger direkt under medlemmarna och är därför självständiga från styrelsen.
    De ska inte ta order från styrelsen utan arbetar, precis som styrelsen, på förtroende från föreningens medlemmar.

    Rapportera

    Rapportera

  • 26 feb Francois-Laurent Briès

    Jag noterar också följande: Styrelsens förslag om nya stadgar att gälla efter att detta årsmöte är avslutat. Detta bör innebär att förslag kommer i god tid innan årsmöte så att medlemmar kan läsa förslag och ta beslut om de vill rösta själva eller via ombud.

    Rapportera

    Rapportera

  • 26 feb Per Vikström

    Jg håller med on kommentaren att valberedningen INTE ska ligga under styrelsen.

    Rapportera

    Rapportera

  • 26 feb Annette Harris

    Självklart är valberedningen inte med i styrelsen. Det har blivit en administrativ miss på laget.se.

    Rapportera

    Rapportera

  • 26 feb Linda Askervall

    Vi i valberedningen har aldrig haft som mål att undanhålla information från våra medlemmar. Alla förslag/motioner kommer vara tillgängliga för medlemmarna innan årsmötet.

    Har du åsikter kring valberedningens arbete uppmuttrar vi alla medlemmar att engagera sig genom att kandidera på årsmötet till valberedningen och fortsätta arbetet att driva Värtans IK framåt efter vår värdegrund: Glädje och trygghet –gemenskap och klubbkänsla – utveckling och kreativitet.

    Ha en fortsatt fin måndag!
    Mvh Linda Askervall

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 feb Johanna Ankarcrona

    Förlåt, men det verkar som om valberedningen (och styrelsen?) blandar ihop äpplen och päron här. En motion och ett förslag på en styrelseledamot är två helt olika saker:

    * Det är medlemmar som skriver motioner till årsmötet om de har förslag på en förändring av klubbens arbete eller inriktning. Motionerna skickas in till styrelsen som yttrar sig över dem, och sedan är det årsmötet som beslutar om dem. Valberedningen har alltså inget att göra med motioner.

    * Valberedningen tar emot förslag från medlemmarna på kandidater till styrelsen (och övriga poster, t ex revisorer), letar också själva efter kandidater och sätter ihop ett förslag på styrelse som de lägger fram för årsmötet, som sedan beslutar. Styrelsen har inget att göra med detta arbete.

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 mar Francois-Laurent Briès

    Vill påminna styrelse att enligt stadgarna Kap 3 §1, skall årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser finnas tillgängliga för medlemmarna senast en vecka före årsmötet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 mar John Esk

    Vi inväntar en signatur sen kommer årsredovisning och revisionsberättelse publiceras

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in