5 juli 2024
19:00

Vara SK

Stark bortavinst i våravslutningen!

Vinst med 1-0 borta mot Ulvåker var rättvist, även om uddamålsledning är svårt att spela på då det räcker med ett litet misstag för att en boll ska ramla in. Vi var stabila bakåt och de få gånger vi kom lite fel så kunde inte Ulvåker utnyttja det. Vi hade flera riktigt bra lägen men deras målvakt gjode en otroligt stark insats. Det är svårt att vinna på beställning men vi lyckas nu avsluta vårsäsongen med två segrar och kan stoltsera med en andraplats i tabellen, nu när vi går på välförtjänt uppehåll.
Vi började matchen med stort tålamod för att få kontroll på matchen. Ulvåker kämpar ju med näbbar och klor för att hänga kvar så vi ville göra det svårt för dem att komma in i matchen. Vi skapar inga direkta farligheter men har bollinnehavet första kvarten. Carl har ett läge på inspel som täcks undan och som såg farligt ut på Veo-filmen.
Efter kvarten gången så kom det bolltapp som gjorde att Ulvåker fick ställa om på oss. Precis det som de väntade på och vi hade sedan en period där vi spelar med för små marginaler och Ulvåker får luft under vingarna. De vann fler dueller och kunde flytta fram sina positioner mer. De skapade inte någon chans i spelet men det var nära flera gånger. Adam och Ludde gjorde ett bra jobb och även Nils var ute och avstyrde en boll som antagligen lett till friläge annars.
På en av deras hörnor nickar en av våra spelare i trängt läge i ribban.
Vi kom ur den perioden och tog tillbaka inititativet mer från minut 30 ungefär. Alex är framme och skjuter efter väggspel med Krille men målvakten gör en av sina fina räddningar. Vilmer fick bästa läget på fint förarbete av Krille och Philip men hans avslut i fritt läge framör mål räddades återigen av målvakten som var snabbt ute.
Visst kändes 0-0 okej i paus men vi hade haft de fetaste lägena trots allt. Vi bjöd in till farligheter genom bolltapp offensivt och gav dem lägen att ställa om på, vi spelade för kort och övermodigt på mitten vilket gav dem chansen till dueller och omställningar.
I halvlek pratade vi om att använda kanterna mer för att de ville få oss in centralt och vinna boll.
Andra havlek började med att vi fick fast bollen bättre högre upp och vi fick en del frisparkar högt upp som skulle visa sig farliga. På en av dem slog Alex bollen mot bortre stolpen. Gurra nickade in bollen framför mål, bollen tog på ett knä på en försvarare men målvakten vände typ i luften och fick en hand på bollen. Otrolig räddning och mycket nära mål för oss.
På ny frispark tog Alex sats och dundrade in 1-0, målvakten reagerade sent då han var skymd.
Se Alex avgörande 1-0 mål.
Efter detta har Ulvåker en sekvens med en dubbelhörna där de var farligt nära, Nils räddade första hörnan genom att styra den över. På efterföljande hörna vann de nickduellen men andrabollen var vi först på och bollen hamnade i famnen på Nils.
Lite senare slog de ett inlägg där vi hamnade lite fel i positionerna och deras spelare löpte in emellan men lyckade precis missa. Bollen gick tillbaka till en spelare utanför straffområdet som dock sköt över från straffområdesbågen.
Efter dessa nästan lägen tyckte jag inte att Ulvåker hade något mer.
Vi spelade kontrollerat och fick något mer läge där Oliver kom fri men målvakten räddade igen. På en ny frispark som lyftes mot bortre nickade Oliver in bollen framför mål men varken Adam eller Krille nådde bollen.
Återigen möter vi ett lag som backar hem och som har alla spelare på rätt sida om bollen. Det är svårt men jag tyckte att vi gjorde det godkänt ändå igår. Vi vann och det var viktigt inför hösten för nu kommer vi att vara med och störa lagen däruppe. Förra året efter 13 matcher var vi på negativ kvalplats och i år är vi på kvalplats uppåt. Den stora skillnaden är att vi har hållit nere insläppta mål och gjort fler framåt. Vi har höjt vår lägsta nivå och tagit viktiga poäng mot lagen på nedre halvan.
Det blir en välbehövlig vila och så ska vi ge järnet i höst!