18 maj 2024
13:00

Vara SK

Förlust borta mot Gerdsken!

Gerdsken på bortaplan slutade med en förlust där matchen avgörs av att Gerdsken gör två stycken hörnmål och tar ledningen med 2-1. De kontrar in slutresultatet 3-1 och förlusten är ett faktum. Snöpligt men samtidigt kändes Gerdsken hetare i båda straffområdena idag.
Matchen spelades med paus mitt i halvlekarna på grund av värmen och det var verkligen hett, i slutet var det många spelare på planen som gick på knäna typ.
Jag tyckte att vi började matchen bra med fokuserat försvarsspel och lät Gerdsken rulla runt en del. De kom inte fram så mycket till en början. Gerdsken spelade på kanterna och ville gärna komma ner och in i straffområdet för inspel men vi var täta och de hade svårt att få till något. Vi spelade bort deras press några gånger och kom loss riktigt bra men vi fick inte till det lilla sista för att kunna göra något riktigt bra i deras straffområde. Vi vaskade fram några halvchanser och skottförsök men dom försvarade sig väl dom också.
Vi skulle så småningom göra 1-0 genom Krille på ett stort misstag av deras mittback som slog en passning hemåt för löst. Krille blev fri och lade in bollen ensam med målvakten. Riktigt gött så långt och det kändes viktigt att hålla ledningen in i paus. Tyvärr skulle det komma att misslyckas då Gerdsken gjorde 1-1 på en av sina vassa hörnor i första halvlek.
Det skullle också visa sig bli avgörande för matchen, Gerdsken slog bra hörnor som hotade varje gång, vi tog bort bollen men fick verkligen kämpa vid flera tillfällen.
1-1 stod sig tiden ut och i halvlek pratade vi ihop oss för att försöka få in någon boll till. Vi började också andra halvlek positivt och fick upp bollen högre, kom in mot deras mål och fick någon hörna som blev resultatlös. Andra halvlek fick en liknande matchbild som första där Gerdsken hade mycket boll, spelade runt oss och fick en hel del hörnor. På en av dem nickade de in 2-1. Hörnmål känns alltid sura att släppa in och såhär långt hade vi släppt två, i en match. Minst sagt irriterande. Efter målet tyckte jag Gerdsken började backa hem och vi tog över lite mer och lyckades skapa tryck på deras planhalva. Krille hade ytterligare ett läge i boxen men hans avslut blev lite för dålig träff och målvakten kunde rädda. Vi fick några hörnor och frisparkar som vi lyfte in men antingen blev de för låga så de nickades bort, eller för höga så att deras målvakt kunde plocka eller så gick bollen över alla VSK:are som flyttat upp.
Alldeles i slutet kontrade de och slog in 3-1 vilket avgjorde matchen.
Det kändes som att vi störde dem med vårt försvarsspel men när de då lyckades göra två sådana mål så hjälpte ju inte det idag tyvärr. Det är något som vi får gå igenom inför nästa match, serieledarna Göta, som vunnit samtliga matcher, kommer på besök på onsdag.
När det är jämna matcher mot bra lag så är det superviktigt med nogrannheten i detaljer och där var väl Gerdsken helt enkelt lite bättre än oss idag.
Gerdskens bollar in i vårt straffområde hade vi fullt upp med att få bort och våra bollar in i deras straffområde blev på något sätt inte lika jobbiga för dem.
Vi ska göra det bättre på onsdag var så säkra! Vi kommer igen.