Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vara SK A1

Följ

A1

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Skepplanda BTK 20 14 3 3 45
2 Holmalunds IF 20 12 1 7 37
3 Gerdskens BK 20 11 3 6 36
4 Sandareds IF 20 10 6 4 36
5 Trollhättans FK 20 11 3 6 36
6 Dalsjöfors GoIF 20 9 5 6 32
7 Wargöns IK 20 8 5 7 29
8 Vara SK 20 5 6 9 21
9 Torestorp-Älekulla FF 20 5 3 12 18
10 Skoftebyns IF 20 5 3 12 18
11 Trollhättans BoIS 20 4 5 11 17
12 Fristads GoIF 20 3 4 13 13

Match

Vara SK

0 - 1
Torsvallen A-plan
6 maj 2023
15:00

Torestorp-Älekulla FF

Referat

Tung, tung 0-1 förlust hemma mot Torestorp/Älekulla.

Ibland är idrott inte logisk. Igår var det en sådan dag. Trots ett ganska ordentligt spelövertag i andra halvlek lyckas vi inte göra mål. Motståndarna har ett avslut på mål i andra, vilket räckte för att göra ett mål. Vi har några lägen som borde ha resulterat och känslan är att ett baklängesmål i denna matchen inte skulle spelat någon roll. Den här gången blev det inte så och ledningsmålet i 85e minuten räckte till seger för dem.
Annars började ju matchen med aggressivt spel från vår sida, vi vann mycket dueller och ville verkligen gå framåt från start. Det resulterade i flera halvchanser där bollen nästan kom fram till fria spelare. Det skulle dock inte dröja länge förrän vi skapade halvlekens absolut bästa chans. På ett inkast vänder Timmie och får med sig bollen och spelar en maskerad passning till Leo som blir helt fri med målvakten. Tyvärr för oss så täpper målvakten till luckan mellan benen som Leo försöker hitta och chansen blir till intet. Vi fortsätter att trumma på och får ytterligare några lägen. Philip är framme och får ett bra skottläge mitt framför mål precis utanför straffområdet men avslutet blir lite löst och målvakten kan rädda. Strömfelt får en långboll och ska ta emot bollen men får inte med sig bollen, annars är han helt fri. Vi kommer två mot två där vi utmanar dem men lyckas till sist inte få till avslutet. Vi har ett par hörnor som vi är först på och skapar oreda i deras box men det vill sig inte riktigt.
Motståndarna satsade på långa lyft och gick hårt på hörnor och frisparkar. På en frispark får de ett fint läge på bortre stolpen men bollen nickas utanför. På en hörna nickar de andrabollen över vårt mål med rätt så bred marginal men det är ett bra läge för dem.
Det som är bra med halvleken är att vi i det öppna spelet inte släpper dem förbi oss. Vi håller uppe vårt försvarsspel bra hela halvleken och att vår nolla är intakt är inte så konstigt tycker jag för vi jobbar väldigt bra bakåt. Det som händer under halvlekens gång är att vi tappar lite av tålamodet vi brukar ha. Rättvända spelare vill för ofta slå en avgörande passning för tidigt. Vi har ju tre snabba spelare framåt och kanske det är dettta som gör att vi vill få dem i friläge. Problemet är att våra bollar oftast fastnar på deras försvar, bollen bli inte tillräckligt lång. Våra motståndare är bättre på det faktiskt, de slår konsekvent långa bollar som blir halvjobbiga för oss. De lägger dem på yta och jobbar dit med spelare som utmanar i duellerna. Det som är bra är att vårt försvar står upp bra i duellspelet och de vinner ingenting på det.
I halvlek är vi nöjda med att hålla nollan. Vi vill bli än mer energiska på deras planhalva. Om vi jobbar på tror vi att vi ska kunna spräcka nollan framåt.
Andra halvlek börjar också jättebra för vår del. Vi tar verkligen ett spelmässigt kommando i matchen. Direkt så visar vi vad vi vill med ett snabbt inkast på ytan bakom där Leo passar Strömfelt som slår in bollen. Den kommer till Philip som får skottläge mitt i straffområdet men bollen studsar högt och avslutet lite halvt.
Vi kommer runt på vänsterkanten och Hugo slår in bollen mot mål, tyvärr studsar bollen över Timmies fot precis när han ska skjuta.
Lite senare ett nytt fint anfall där Timmie blir halvt fri till vänster, stannar upp och spelar in bollen men täcks till hörna.
Det dröjer inte länge innan vi får nytt fint läge på inspel från Leo till Philip som skjuter, målvakten tippar bollen åt sidan, Timmie går på returen men bollen täcks till hörna. Så nära.
Ett fint anfall där Leo får bollen till vänster i deras box men täcks bort av uppoffrande försvarsspel.
Efter den här perioden i matchen kommer en 15 minutersdel där det inte händer så mycket, det blir mycket kamp och där varken vinner vi eller förlorar utan det går jämt ut för båda lagen. När det är 25 min kvar av matchen får Timmie ett jätteläge på passning från Leo. Han får en tuff tackling i ryggen strax utanför straffområdet, står pall och fintar nästa back, slår i hans ben och får tyvärr inte till skottet. Kanske skulle ramlat där.
Timmie får ytterligare ett läge senare där han blir helt fri på bortre stolpen på pass från Jonas, men han får inte till avslutet.
När klockan passerar 80 min får Philip nytt bra skottläge men målvakten räddar. På returern är Leo framme och snor bollen. Han kommer dock så långt ner mot kortlinjen, trots att han är inne i målområdet, att han spelar in bollen framför målet och där kan de rensa bort bollen. Så nära men så långt ifrån.
Sedan kommer då den olycksaliga minuten när vi tappar bollen i en duell på egen planhalva ute till vänster. Deras spelare tar med sig bollen in mot mål, spelar i sidled och där skjuter nästa spelare på ett tillslag, Jonte försöker täcka men bollen går emellan hans ben, helt sjukt egentligen, och in i mål.
Det är grymt och orättvist och vad man än säger. Samtidigt så handlar det om att göra mål och när man inte gör det så räcker det ju med ett skott för motståndaren, vilket drabbade oss denna gången. Vi gör en bra insats på en svårspelad plan. Deras tränare säger som tack för matchen att det var som att stjäla tre poäng. Samtidigt så jobbar de stenhårt hela tiden, de slår sina bollar på ytor som de sen är jättejobbiga på att utnyttja. De går hårt på fasta. Jag tycker att våra offensiva spelare har tillräckliga chanser för att göra mer än ett mål. Såsom vi spelade idag hade räckt till vinst mot Wargön och Fristad för då hade vi inte släppt några mål. Det är snart ny match så full fart mot den med fokus och jävlar anamma så ska vi ta tre poäng!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdikariim Soomane 1 0 0 0 0 0
Alexander Larsson 1 0 0 0 0 0
Alfred Tengroth 1 0 0 0 0 0
Carl Wallentinsson 1 0 0 0 0 0
Gustav Ejdestig 1 0 0 0 0 0
Hugo Ahlstedt 1 0 0 0 0 0
Hugo Andersson 1 0 0 0 0 0
Jesper Kvist 1 0 0 0 0 0
Jonas Aronsson 1 0 0 0 0 0
Jonatan Larsson 1 0 0 0 0 0
Leo Persson 1 0 0 0 0 0
Ludvig Johansson 1 0 0 0 0 0
Oliver Strömfeldt 1 0 0 0 0 0
Philip Johansson 1 0 0 0 0 0
Tim Möller 1 0 0 0 0 0
Timmie Salén 1 0 0 0 0 0
Viktor Dahlberg 1 0 0 0 0 0
Vilmer Berggren 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nils Thorsson 1 0 0 0 0 0 0 0
Rasmus Olsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 19 aug 2023, 13:00 Torestorp-Älekulla FF - Vara SK 0 - 3